Pallopäävampyyrien adoptiovanhempana

Verenhimoiset vintiöt – arvostelu

Pallopäävampyyrien adoptiovanhempana

Matias Tukiainen Kirjoittanut Matias Tukiainen

Verenhimoiset vintiöt jatkaa Sangatsun allekirjoittanutta riemastuttaneiden mangajulkaisujen linjaa Etsiväkoira Sherdockin jalanjäljissä. Molemmat näyttävät päällisin puolin pikkulasten sarjoilta, mutta onnistuvat huvittamaan vanhempaakin lukijaa.

Tarinaltaan tyhjänpäiväinen mutta toteutukseltaan hulvattoman hauska lyhytsarja kertoo yksin asuvasta lukiolaispojasta, jonka riesaksi ilmestyy kolme kotoaan eksynyttä vampyyrilasta. Pääteemana tarinassa on uusioperheessä muodostuva kaikkien osapuolten välinen vastuunotto toisistaan.

Mutta niin hassulta kuin se kuulostaakin, alkuperäisteoksen itsensä sijaan kunnia lukukokemuksen nautinnollisuudesta kuuluu Antti Kokkosen käännökselle. Suomennos varmasti jakaa mielipiteet, mutta itse rakastuin pikkuvampyyrien mahtailevan lepertelevään puhetyyliin.

Pehmoista käännöstä tukee mangakan söpön pallopäinen piirtojälki. Ainakaan ensimmäisen osan perusteella sarjalta lienee turha odottaa mitään suurempaa dramatiikkaa tai huimia juonenkäänteitä, mutta persoonallisuutensa vuoksi se tulee ansaitsemaan erityisen paikan mangahyllyssäni.

Teos: Harkittava
Hyvänmielen mangaa, jota ei kannata sivuuttaa pelkästään lapsekkaan ulkoasun vuoksi. Elämää suurempia lukukokemuksia kuitenkaan ei kannata odottaa.

Julkaisu: 3/3
Loistavan käännöksen vuoksi olen valmis antamaan anteeksi jopa muutamat räikeät ladontavirheet joissa tekstiä leikkaantuu sivun laidoilta.

VERENHIMOISET VINTIÖT (MANGA)

Verenhimoiset vintiöt

6 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    3/3

Julkaisija(t): Sangatsu Manga
Tekijä(t): Ryoji Hido

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut