Toivon tuike sydämessä

Twinkle Stars – arvostelu

Toivon tuike sydämessä

Maaret_Anime Kirjoittanut Maaret Stepanoff

Yen Press alkoi vuonna 2016 julkaista Natsuki Takayan Fruits Basketia, Liselotte & Witch’s Forestia (Anime 6/2016) ja Twinkle Starsia yhteensopivina kookkaina pokkareina. Siinä missä Liselotten julkaisu oli sivumäärään nähden hieman tyyris ja fonttien määrä kävi ylikierroksilla, Twinkle Starsin omnibus-julkaisusta ei löydy pahaa sanottavaa.

Tarina on jälleen kerran Takayan taattua laatua, jossa lempeä toiveikkuus ja pehmeä ymmärrys auttavat lopulta musertavimpienkin vaikeuksien yli. Sarjassa eri tavoilla vanhempiensa hylkäämäksi tulemat ja menneisyyden painolastin alla huojuvat nuoret päätyvät löytämään tukea toisistaan.

Mitä tummempi taivas, sitä kirkkaammat tähdet

Lukiotyttö Sakuya on täysiverinen Takaya-päähenkilö. Hän jaksaa aina hymyillä ja olla iloinen, eikä koskaan lakkaa yrittämästä eteenpäin, vaikka hänen perheolonsa ovat sielua riipivän surulliset. Sarjan alussa tyttö asuu burnout-masennuksesta toipuvan hieman vanhemman serkkunsa Kanaden kanssa, koska kotona ei ole enää kummallekaan paikkaa.

Kun Sakuyan luokalle Tokiosta siirtyvä Chihiro-poika onnistuu löytämään juuri oikeat sanat kaksikon ensikohtaamisen aikana, Sakuya ei saa tätä enää mielestään. Seuraavilla tapaamisilla tämän omituisen kylmäksi muuttunut asenne Sakuyaa kohtaan ei pysty enää tukahduttamaan tytön sykkivää sydäntä, ja Chihiro ajautuu vastentahtoisesti Sakuyan ja hänen ystäviensä tähtienkatselukerhon jäseneksi.

Sarjan nimen mukaisesti tähdet nostetaan tärkeäksi tarinaelementiksi, sillä ne ovat Sakuyalle toivon ja lohdun symboli. Vaikka monet muut hahmot eivät aluksi pidä tähtiä mitenkään erityisenä asiana, Sakuyan vilpitön innostus ja peräänantamattomuus yhdistävät lopulta kaikki tähtien laulavan tuikkeen alle. Muille hahmoille Sakuya onkin itse tähdistä kirkkain.

Ystävyyden voimaa

Sakuyan varkain voimistuva rakkaus Chihiroon ja Chihiron pyristely omien kaappiluurankojensa kanssa ovat sarjan juonellisesti keskeisin osa. Sarja kertoo kuitenkin kokonaisuutena lopulta enemmän ystävyyden ja välittämisen voimasta, ja romanssikuviot ovat vain osa tätä suurempaa teemaa.

Kanade-serkku sekä Sakuyan tähtienkatseluystävät Sei ja Yuuri saavat kukin vähintään yhtä paljon huomiota kuin Chihiro. Chihiro jää itse asiassa hahmokaartin kolkoimmaksi osapuoleksi heittelehtivän käytöksensä takia, mutta taattuun Takayan tapaan hänkin saa sympatiaa osakseen.

Ystävyyden parantavan voiman sanoma tuodaan voimakkaasti esille peilaamalla hahmojen iloisia yhteisiä hetkiä heidän synkkiä taustojaan vasten. Kokonaisuus on muuten vahva, mutta loppuratkaisu ajaa itsensä umpikujaan ja jää kummalliseksi sotkuksi hyvää tarkoittavia mutta hahmoille oikeasti aika ikäviä päätöksiä.

Lempeän hirveä

Vaikka Twinkle Stars sai jatkua pidempään kuin sitä seurannut ja ikävästi tauolle jäänyt Liselotte, on Liselotte mielestäni näistä Furuban seuraajista hitusen kiinnostavampi tapaus. Syynä on juuri Twinkle Starsin vihastuttava ja moraalisesti arveluttava lopetus.

Takayan rakkaus hahmoihinsa ja toisaalta pelkäämättömyys esittää karuja tilanteita paistavat kuitenkin yhtä kauas kuin hänen muistakin sarjoistaan. Hahmokuvauksen omintakeisen lämpimänrosoinen vetovoima kantaa tarinaa vaivattomasti eteenpäin, ja Furuban aikana ihanan selkeäksi ja miellyttävän pyöreäksi harjaantunut piirtojälki välittää tunnelman oivasti.

Teos: Ostokelpoinen
Kyseenalaisesta lopusta huolimatta voimakas ja sydäntälämmittävä tarina ystävyydestä.

Julkaisu: 3/3
Yen Pressin erittäin korkealaatuinen omnibus-julkaisu toimittaa sarjan lukijalle parhaalla mahdollisella tavalla.

TWINKLE STARS (MANGA)

Twinkle Stars

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Yen Press
Tekijä(t): Natsuki Takaya

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut