…kuulen kirskuvaa, surumielistä siipien havinaa…

Trinity Blood – arvostelu

…kuulen kirskuvaa, surumielistä siipien havinaa…

Sami_Anime Kirjoittanut Sami Karilainen

On kulunut 900 vuotta suuresta tuhosta. Jossain vaiheessa maapallolle saapui uusi rotu, jonka edustajia alettiin kutsua vampyyreiksi vanhojen legendojen mukaan. Ihmiset ja vampyyrit ovat jakaneet maailman osiin, ja heidän välillään vallitsee kylmä sota, jota kummankin puolen ääriainekset yrittävät lietsoa liekkeihin.

Trinity Blood sijoittuu maailmaan, joka on sekoitus Matrixia ja Anne Ricen vampyyriromaaneja. Vampyyrit käyttävät kulmahampaidensa lisäksi järeämpiä aseita, mutta ihmiskuntakaan ei ole avuton. Katolinen kirkko on vuosien saatossa avannut rivinsä sekä naispiispoille että taistelukyborgeille. Maailmanlopun verikekkerit voivat alkaa.

Väkivaltaisesta alkuasetelmasta huolimatta Trinity Bloodiin on kätketty rakkaustarina. Kuunvalo on pikemminkin romanttista kuin uhkaavaa. Taistelut ovat verisiä, mutta ne ovat vain tapa kertoa tarinaa. Kymmenien sivujen pituisten taistelujen aikana hahmot paljastavat todelliset motiivinsa ja tarina saa lisää syvyyttä.

Viiltävän kaunis tarina

Sarjan ensimmäinen osa on hyvin tyypillinen aloitusosa. Siinä esitellään sarjan hahmot ja heidän taustansa sekä motiivinsa ja luodaan pohja tulevalle. Ensimmäinen osa pärjää kuitenkin niin mainiosti omillaan, että se voisi hyvin olla itsenäinen teos.

Trinity Bloodin päähahmo on kornin nimen omaava isä Abel Nightroad, joka metsästää vampyyrejä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Isä Abelilla on pyhää vettä väkevämpää aseistusta ja synkkä salaisuus. Häntä auttavat taistelussa epäinhimillisen cool ja komea sotilas Tres Iqus sekä nuori ja kaunis nunna Esther Blanchett.

Sarja on käännetty suoraan japanista, ja Antti Kokkosen suomennos on erinomainen. Kieli on joko viileän asiallista tai viiltävän runollista. Hienot kielikuvat tukevat hyvin taiteellista vaikutelmaa. Kun vampyyrien siivistä lähtee kirskuvaa, surumielistä havinaa, tunnelma on todellakin kohdallaan. Aikuinenkin lukee tätä mielellään.

Trinity Blood on alun perin julkaistu nuorten romaanisarjana Japanissa. Se on sittemmin sovitettu tämän mangan lisäksi myös animeksi, ja ainakin manga- ja romaanisarjat ovat saamassa vielä jatkoa. Mangaa voi suositella lämpimästi kaikille vampyyreistä pitäville toiminnannälkäisille romantikoille.

Trinity Blood

69 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t):
Tekijä(t): Sunao Yoshida, Kiyo Kuyjyo

Kesto: 10 pokkaria

Kieli: Suomi

Plussaa:
Tyylikästä ja kaunista jälkeä
Vampyyrit ovat cooleja
Miinusta:
Ylisöpöt kohtaukset eivät istu synkkään tyyliin

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut