Maailma loppuu tyylillä

The World Ends With You – arvostelu

Maailma loppuu tyylillä

Nagstycute Kirjoittanut Pinja Kuusio

Jo ensisilmäys The World Ends with Youhun riittää kertomaan, että nyt eivät silmät osuneet ihan tyypilliseen japanilaiseen roolipeliin. Kun ensimmäiset minuutit sitten esittelevät meille nuoren pojan, joka herättyään keskeltä shibuyalaista suojatietä huomaa joutuneensa mukaan outoon Reapers’ Game -peliin ilman mitään pakotietä, onkin asia jo selvä. Nyt pelikoneessa pyörii jotain aivan muuta.

Tämä peli on yksinkertaisesti erittäin tyylikäs kaikilla mahdollisilla tavoilla. Taustamusiikki säestää vakuuttavasti Shibuyan katuja, joilla trendikkäät ja särmikkäästi suunnitellut hahmot vaeltavat. Kyseiset hahmot sekä heidän kertomansa tarina ansaitsevat myös aivan kunniamaininnan. Jopa ärsyttävimpien pahantekijöiden erikoisiin luonteisiin huomaa ihastuvansa ennen pitkää aivan auttamatta, ja hahmojen välistä kanssakäymistä on usein jopa hulvatonta seurata. Kulissina toimivan viikatepelin luonne kaikkine salaisuuksineen paljastuu myös varovaisesti mutta varmasti, ja juonensa ansiosta peli on ajoittain erittäin vaikea laskea käsistä.

Trendikkäästi taistoon

Jopa The World Ends with Youn taistelusysteemi on omaperäinen, sillä kahakat tapahtuvat sekä kosketus- että tavallisella näytöllä. Aluksi kahdella hahmolla samaan aikaan pelaaminen vaatii tietysti rutkasti totuttelua. Pelin yksi harvoista ongelmista onkin se, että pelaaminen voi aloitellessa olla turhauttavaa. Onneksi ahkera harjoitus palkitaan, ja pian mukaansatempaavat yhteenotot innostavat pelaajan kunnon taistelutunnelmaan. Ajoittain konsolin kosketusnäyttö on jopa suoranaisessa vaarassa pelaajan huomatessa takovansa pelin päävastuksia oikein antaumuksella.

Pelin kekseliäs tapa yhdistellä Shibuyan katumuotia taistelumekaniikkaan on yksi sen kiehtovimmista yksityiskohdista. Trendisysteemistä on helppo päästä perille, tosin aseina toimivien pinssien keräily- ja kehittämiskoukerot ajavat itsenäisimmänkin pelaajan helposti pelioppaiden helmoihin. Taisteluiden ja pinssiongelmien lisäksi tarinan lomasta löytyy onneksi valtavasti muutakin tehtävää, kaikkea viikatemiesten passaamisesta hupaisaan minipeliin. Etenemisehtoina toimivat hanttihommatkaan eivät onneksi tunnu pakotetuilta, ja jopa hyvin katu-uskottavien viikatemiestenkin määräämät askareet ovat usein erittäin viihdyttäviä pelkästään tehtävänantojensa ansiosta.

Täytyy myöntää, että olin aluksi jokseenkin skeptinen kuultuani tästä erikoisesta toimintaroolipelistä pelkkää hyvää. Tämä perinteistä poikkeava urbaani fantasia herättää helposti epäilyjä Square Enixin lukuisista aikaisemmista taidonnäytteistä huolimatta. Myönnän kuitenkin ilomielin, että epäilykseni oli täysin turhaa. Tässä pelissä kaikki on vain yksinkertaisesti kohdallaan ja enemmän. Tätä ei kannata jättää kokeilematta!

The World Ends With You

11 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    5/5
  1. Lukijat
    5/5

Julkaisija(t):
Tekijä(t): Square Enix & Jupiter

Tuotanto: Square Enix

Plussaa:
Omaperäinen ja näyttävä
Hahmot ja juoni ovat mukaansatempaavia
Miinusta:
Kosketusnäyttö on vaarassa hajota
Tietyistä pelimekaniikoista vaikea päästä perille

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut