Kultakutrinen prinssi ja seitsemän muuta

The Seven Princes of the Thousand-Year Labyrinth – arvostelu

Kultakutrinen prinssi ja seitsemän muuta

Nita Mäenpää Kirjoittanut Nita Mäenpää

Ewan Juno herää maanalaisesta tyrmästä. Kivisessä tyrmässä odottaa vain hidas kuolema, mutta kaikeksi onneksi paikalle ilmestynyt muukalainen vapauttaa hänet.

Yläkerroksissa odottaa vanhan linnan ansoitettu labyrintti, jonne Ewan on vangittu muiden nuorukaisten kanssa. Heidän joukostaan on määrä valita valtakunnan seuraava keisari ja tämän seitsemän lordia. Neuvokkaan joukon on nyt luovittava tiensä läpi uppoavan labyrintin ja samalla selvitettävä, kuka heistä on perivä keisarin arvovaltaisen paikan.

Epäilys kalvaa

Aluksi vankina oleminen vaikuttaa oudolta mutta ymmärrettävältä, sillä kandidaattien on tarkoitus todistaa, että he ovat tarpeeksi neuvokkaita johtamaan maata. Kaikki Ewania lukuun ottamatta ovat julkisen elämän vaikuttajia.

Mitä pidemmälle labyrintissa päästään, sitä huonommalta asiat alkavat vaikuttaa. Tarujen mukaan maan dynastia tuhoutui samassa linnassa 400 vuotta sitten. Miksi keisari surmattiin, ja miksi hänen linnansa on kuolettavasti ansoitettu? Vieläkin epäilyttävämpää on, että yksi keisarikandidaateista on ollut alusta asti hukassa.

Kadoksissa ollut toveri löytyy kuolleena, ja opiskelijatunnus paljastaa hänet maan johtavan yliopiston huippuoppilaaksi. Viereisessä huoneessa odottaa ruokasali, jonka sisustus on maalattu verellä. Keisarikandidaattien joukko alkaa huolestua, sillä enää ei vaikuta siltä, että kyseessä olisi vain mukava peli seuraavan keisarin valitsemiseksi.

Ryhmä punoutuu yhä tiukemmin yhteen, ja jokainen hyödyntää taitoja, joista heidät tunnetaan läpi valtakunnan. Mestarietsivä ratkoo labyrintin mysteerit, varas tiirikoi lukot, ja kansalaisaktivisti pitää ryhmähenkeä yllä. Epäilys alkaa kuitenkin kalvaa sydämiä: vaaniiko joukossa sittenkin murhaaja ja petturi?

Lammas susien keskellä

Päähenkilö on lammas susien joukossa. Kaikki muut keisarikandidaatit ovat elämän karaisemia, ja osa ei kaihda mitään keinoja päämääriensä saavuttamiseksi. Ewan sen sijaan on viettänyt turvattua elämää maaseudulla. Hän on kuin kirkkaana loistava valo, jonka lämmössä kaikki haluavat paistatella. Yksi toisensa jälkeen kandidaatit päätyvät vannomaan Ewanille ikuista uskollisuutta, sillä viaton kultakutrinen poika edustaa kaikkea sitä, mitä valtakunnasta puuttuu.

On vaikea uskoa, että Ewanista tosiaan olisi säälimättömän keisarikunnan hallitsijaksi. Päähenkilö on laajasta hahmokaartista kaikkein mitäänsanomattomin vaihtoehto. Koko tarinan ajan hän on jatkuvasti hengenvaarassa, mutta jostain syystä puolituntemattomat kandidaatit ovat valmiita riskeeraamaan henkensä hänen puolestaan. Sarja on niin keskittynyt yhden hahmon ympärille, että itse tarina jää sivuun.

Sarjan piirrosjäljessäkin Ewan erottuu muiden joukosta enkelimäisenä ja lapsekkaasti pukeutuneena. Hahmot on kuvitettu ihailtavan yksityiskohtaisesti. Jokaisella hahmolla on omaa yhteiskunnallista asemaansa vastaavat vaatteet, joista kaikki vaikuttavat olevan peräisin samalta aikakaudelta.

Kauniista miehistä pitävä lukija löytää varmasti laajan hahmokaartin joukosta oman suosikkinsa, ja tarinaa lukiessa voi oikeasti kuvitella olevansa vanhan keisarisuvun linnassa. Piirtäjän tyyli on kuitenkin valitettavan persoonaton eikä riitä antamaan potkua muuten tasapaksuun tarinaan.

The Seven Princes of the Thousand-Year Labyrinth on ulkoisilta puitteiltaan komea, mutta tarina on ryhditön ja lattea. Sarjaa ei voi suositella täysin varauksettomasti, vaikka se onkin hyvää ajanvietettä mysteereistä, komeista miehistä ja historiallisesta ympäristöstä kiinnostuneille.

Teos: Harkittava
Piirtotyyliltään upea sarja, jonka juoni ja hahmot jäävät turhan ohuiksi.

Julkaisu: 2/3
Muutaman värisivun julkaisu, jossa ei ole isompia ongelmia.

THE SEVEN PRINCES OF THE THOUSAND-YEAR LABYRINTH (MANGA)

The Seven Princes of the Thousand-Year Labyrinth

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Seven Seas
Tekijä(t): Haruno Atori

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut