Linkki menneeseen

The Legend of Zelda: A Link to the Past – arvostelu

Linkki menneeseen

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

linktothepast_kansi

Zelda-peli A Link to the Pastin virallinen sarjakuvasovitus ilmestyi amerikkalaisessa Nintendo Power -lehdessä samana vuonna kuin itse peli julkaistiin eli 1992, Suomessa Nintendo-lehdessä pari vuotta myöhemmin. Se on sovituksena varsin liberaali.

Juonen suuntaviivat ovat toki samat. Paha velho Agahnim kappaa vallan ja vangitsee seitsemän sieluneitoa, jotka Linkin on pelastettava ennen kuin Ganon pääsee vapaaksi Pimeyden maailman puolelta.

linktothepast_2

Tiivistyksen ja pelimäisyyden poistamisen nimissä sarjakuva kuitenkin oikoo monia alkuteoksensa mutkia. Joissain pelissä nähtävistä paikoista ei käydä lainkaan, ja Link ehtii pelastaa vain kaksi sieluneitoa Zeldan itsensä lisäksi. Hyrulen ja Pimeyden maailman välillä matkustamisen sijaan Link jää myös jälkimmäiseen pysyvästi jumiin.

Toisaalta sarjakuva pyrkii myös tarkoituksellisesti yllättämään pelin jo pelanneet. Toisinaan tapahtumat kulkevat tarkoituksella eri tavalla kuin pelissä. Sarjakuvassa myös esiintyy monia hahmoja, joita pelistä ei löydy. Merkittävin heistä on kilpaileva sankari Roam, joka on Linkin tapaan Hyrulen ritarien perillinen. Sarjakuva aloitti ilmestymisensä ennen pelin julkaisua Pohjois-Amerikassa, joten se oli aitoa ennakkomarkkinointia.

linktothepast_1

Vaikka sarjakuva on Cyborg 009:n luoja Shotaro Ishinomorin piirtämä, se ei oikeastaan ole manga. Se julkaistiin alun perinkin englanniksi ääniefektejä myöten, ja puhekuplatkin ovat vaakasuuntaisia. Vasemmalta oikealle piirtäminen tuotti Ishinomorille selvästi vaikeuksia, sillä kuvakerronta ohjaa lukijan katsetta säännöllisesti ihan vääriin ruutuihin. Kulttuurielämystä tämä ei kuitenkaan haittaa.

Teos: Harkittava
Pakko-ostos niille, jotka jäivät nuolemaan näppejään, kun Suomen Nintendo-lehti lopetettiin sen julkaistua sarjakuvan kahdestatoista luvusta ensimmäiset yhdeksän. Muille kuriositeetti.

Julkaisu: 3/3
Uusintapainoksella on hintaa, mutta toisaalta teos on kokonaan värillinen.

THE LEGEND OF ZELDA: A LINK TO THE PAST (MANGA)

The Legend of Zelda: A Link to the Past

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Viz
Tekijä(t): Shotaro Ishinomori

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut