Metsänpirun tytär

The Girl From the Other Side – arvostelu

Metsänpirun tytär

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

Menneisyyden Eurooppaa henkivässä maailmassa ihmiset elävät jatkuvassa pelossa, sillä jo pelkkä kirousta kantavan kosketus saa ihmiset muuttumaan hirviömäisiksi ”ulkopuolisiksi”. Muurien ulkopuolelle uskaltautuvat vain ruumiita tuovat sotilaat – ja ruumiita riittää, sillä epäilykin kirouksesta riittää teloituksen syyksi.

Näin oli käydä myös Shiva-tytölle, joka löytyi korista mukanaan löytäjälle osoitettu epätoivoinen pyyntö huolehtia lapsesta. Löytäjä sattui kuitenkin olemaan ulkopuolinen, jota Shiva kutsuu ”opettajaksi.”

Huoltajuutta ilman läheisyyttä

Ihmisten kaupunkeja sarjassa ei kovin paljoa nähdä, sillä valkomekkoinen Shiva ja pikimusta ulkopuolinen asuvat tietysti ”ulkopuolella” eli metsämökissä lähellä vuosia sitten hylättyä kylää. Tarinan alussa on kulunut kaksi viikkoa, ja Shiva uskoo edelleen, että hänen ”tädiksi” kutsumansa nainen on tulossa hakemaan häntä päivänä minä hyvänsä. Syyllisyyden kalvama ulkopuolinen ei kuitenkaan henno kertoa hänelle totuutta.

Shiva on hyvin pieni lapsi. Hän ymmärtää, että ei saa koskea huoltajaansa, mutta ei kuitenkaan sitä, että tämä on kuolematon, ei tunne kipua eikä voi sairastua. Tämän vuoksi heidän keskinäisessä huolenpidossaan on jotain surumielisen rituaalinomaista. Päivät kuluvat ruoanlaiton ja halkojenhakkuun kaltaisissa arkipuuhissa ja teekutsuissa, joissa vain toisella osallistujalla on suu, jolla juoda.

Ulkopuolinen ei nuku, vaan viettää yöt pimeässä työhuoneessaan miettimässä omaa voimattomuuttaan Shivan auttamisen suhteen. Hän vaikuttaa myös unohtelevan asioita varsin nopeasti, mikä lisää hänen mystisyyttään. Hän on selvästi erilainen ja vähemmän asioista perillä oleva kuin metsän muut ulkopuoliset, jotka himoavat ihmisten sieluja ja ovat puhekyvystään huolimatta paljon epäinhimillisemmän näköisiä oksasarvineen ja eläinmäisine kehoineen.

Mysteerit roikkuvat ilmassa, ja jää nähtäväksi, miten paljon kirouksen alkuperästä kertovissa tarinoissa valon jumalan ja pimeyden jumalan riitaantumisesta on totuutta. Uusimmissa luvuissa myös ihmiset kirkkoineen ovat kiinnostuneet Shivasta.

Kuin Grimmin saduissa

Sarja on epäilemättä lisensoitu ensisijaisesti siksi, että siinä on pari pinnallista samankaltaisuutta samassa lehdessä ilmestyvän Velhon morsiamen kanssa. Sarjat eivät kuitenkaan voisi olla erilaisempia, sillä The Girl From the Other Side on lähinnä synkkää tunnelmointia.

Nagaben synkkä ja sävytön piirrosjälki on yhtä aikaa yksityiskohtaista ja luonnosmaista, ja se tuo mieleen lastenkirjojen kuvituspiirrokset. Liikkeen tuntua ei ole, vaan jokainen piirros tuntuu paikalleen jähmettyneeltä. Kuvakerronta on ajoittain hyvinkin epäselvää, ja hahmomäärän lisääntyessä on välillä hyvinkin vaikea saada selville, kuka puhuu.

Sarja on kerännyt massiivista hypeä Ranskassa, jonka makuun se istuu yhtä luonnollisesti kuin demoniset herrasmiehet alaikäisten huoltajiksi. Minun on toistaiseksi kuitenkin pakko kääntää peukalo sivulle, sillä kahden pokkarinkin jälkeen tuntuu kuin olisin lukenut vasta ensimmäisen luvun.

Teos: Harkittava
Synkkäsävyinen ja pahaenteinen satu, joka marssii tunnelma juonen edellä.

Julkaisu: 2/3
Mattakansi sopii sarjaan. Paperi on liian karkeaa näin paljon mustaa sisältävälle sarjalle, joten muste leviää sormiin. Mukana on värisivuja.

THE GIRL FROM THE OTHER SIDE: SIÚIL, A RÚN (MANGA)

The Girl From the Other Side

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Seven Seas
Tekijä(t): Nagabe

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut