Maagikon matkassa

The Ancient Magus’ Bride – arvostelu

Maagikon matkassa

Maaret_Anime Kirjoittanut Maaret Stepanoff

maguspride_kansi1

Chise ei ole koskaan kuulunut mihinkään. Isän lähdön ja äidin itsemurhan jälkeen kukaan sukulainen ei ole halunnut henkimaailman asukkeja näkevää tyttöä kontolleen. Kun hän päätyy lopulta ihmishuutokauppaan, hänet myydään kalliilla maagikko Elias Ainsworthille. Pedonkallopäinen Elias vaikuttaa olevan jotain ihmisen ja henkimaailman hirviön väliltä.

Elias ilmoittaa tekevänsä Chisestä morsiamensa ja oppilaansa, sillä tällä on erityisen suuret maagikon lahjat. Opiskellessaan taikuutta Eliasin Lontoon liepeillä sijaitsevassa maalaistalossa Chise pääsee tutustumaan erilaisiin henkimaailman olentoihin keijuista lohikäärmeisiin.

Magus1

Kypsä ja kaunis fantasiatarina

Kore Yamazakilla on ennen The Ancient Magus’ Bridea takanaan vain muutama pokkari julkaistua mangaa, mutta silti hänen visuaalinen ilmaisunsa on äärimmäisen miellyttävän näköistä. Lukuisten taikaolentojen ja muiden hahmojen visuaalinen suunnittelu on tyylikästä ja kekseliästä mutta selkeää.

Magus5

Taitoa löytyy tarinankerrontapuoleltakin, vaikka sarja alkaa vähän hitaasti. Kerronnan lähes melankolisen rauhallista ja pohdiskelevaa yleisvirettä herätellään paikoin jännitteisemmillä ja jopa uhkaavilla kohtauksilla, kun Chise tutustuu uuden maailmansa synkempiinkin puoliin.

Magus2

Magus’ Bride yhdistää kauniisti episodimaisemmat seikkailut erilaisten maagisten aiheiden parissa ja seikkailusta toiseen jatkuvan hahmonkehityskuvauksen. Koko ajan tavataan uusia henkiolentoja sekä muita taikuutta käyttäviä hahmoja, ja henkimaailmaan liittyviä uusia konsepteja esitellään parin luvun välein.

Hahmoja ja kehitystä

Chisen ja Eliasin välillä jatkuvasti kehittyvä dynamiikka kannattelee koko sarjaa. Elias vaikuttaa alkuun luoksepääsemättömältä, mutta Chise kiintyy tähän nopeasti tuntiessaan ensimmäistä kertaa elämässään olevansa tervetullut taloon, jota voi kutsua kodikseen. He tutustuvat vähitellen ja oppivat pitämään toisiaan perheenään.

Alkuun Elias vie ympäristöään passiivisesti ihmettelevää Chiseä uusiin tilanteisiin, mutta pariskunnan vuorovaikutus muodostuu nopeasti vastavuoroisemmaksi. Itsetuntonsa vakautuessa Chise alkaa pian vaikuttaa kaksikon varmemmalta osapuolelta. Kuolevaisten tunteita ymmärtämätön Elias taas alkaa käyttäytyä hämmentyneemmin, kun Chise nousee yhä tärkeämmäksi osaksi hänen elämäänsä.

Magus4

Chisen hahmonkehitystä on ilo seurata, kun hän alkaa kasvaa apaattisesta olosuhteiden uhrista määrätietoisemmaksi ja empaattisemmaksi ihmiseksi. Muiden hahmojen kanssa käydyt keskustelut saavat hänet myös pohtimaan suhdettaan Eliasiin. Toiset varoittelevat, ettei Chisen pidä vain takertua maagikkoon, vaan on syytä miettiä myös, mitä hän itse haluaa.

Magus3

Sarjan varsinainen tähti on kuitenkin salaperäinen Elias, jonka olemuksesta ja menneisyydestä paljastuu uutta vähän kerrallaan. Yamazakin dramatisointilahjat pääsevät loistamaan erityisesti loihdittaessa hienovaraista tunnetilakuvausta Eliasin näennäisen ilmeettömään olemukseen. Maagin ja tämän morsiamen tarina on toivottavasti vasta alkamassa, sillä jaksaisin seurata heidän seikkailujaan vielä pitkään.

Teos: Ostokelpoinen
Taidolla toteutettu tarina on täynnä kiehtovaa mystiikkaa ja rakentaa päähenkilöidensä välille mielenkiintoista suhdetta.

Julkaisu: 2/3
Musta voisi olla mustempaakin, mutta muuten pokkari näyttää hyvältä värikuvineen ja runsaine rasteripintoineen. Kielikin on sujuvaa, ja ladontaan fontteineen on selvästi kiinnitetty erityistä huomiota.

maguspride_kansi2

THE ANCIENT MAGUS’ BRIDE (MANGA)

The Ancient Magus’ Bride

2 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    3/3

Julkaisija(t): Seven Seas
Tekijä(t): Kore Yamazaki

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut