Mallista heppapojaksi

Tähdet laitumen yllä – arvostelu

Mallista heppapojaksi

Maaret_Anime Kirjoittanut Maaret Stepanoff

tahdet_kansi

Yu Tomofujin Tähdet laitumen yllä on tyyliltään hyvin erilainen kuin mangakan varhaisempi, aiemmin suomeksi julkaistu ihmissusitarina Wolfull Moon (Anime 8/2013). Uudempi tuotos on maanläheinen ja vailla fantasiaelementtejä. Mangakan kehitys näkyy erityisesti hahmojen käsittelyssä.

tahdet1

Saatuaan potkut tokiolainen ex-malli Soosuke Mozu muuttaa edellisen työnantajansa suosituksesta apupojaksi hokkaidolaiselle maatilalle. Aluksi hän ei ole ollenkaan ihastunut uuteen elämäänsä. Työ on kovaa, ja tilan vähän vakava mutta eläinrakas tytär Yukito on vaativa perehdyttäjä. Vähitellen kaksikko alkaa kuitenkin ystävystyä, ja Soosuke myös kiintyy tokiolaisesta eläintarhasta poistettuun vihaiseen Rudolf-poniin, jonka kokee hengenheimolaisekseen.

tahdet2

Tomofujin hahmokirjoitus on sympaattista ja keskimääräistä lyhärishoujoa paljon monisyisempää. Sekä Soosukella että Yukitolla on omat epävarmuutensa ja vahvuutensa, joita tarinassa ehditään käsitellä muutenkin kuin kaikkein yksinkertaisimmalla tasolla. Rudolfin pitäminen Soosuken ankkurina tilalla on erinomainen lisä, sillä päähenkilöiden konflikteja ja lähenemistä käsitellään paljon myös poniin liittyvien tunteiden avulla.

tahdet3

Mangan suurin heikkous on, että konsepti ja toteutus olisivat hyvin kestäneet pitemmänkin tarinan. Nyt lopetus tuntuu hätiköidyltä ja kesken jäävältä. Olisin mielelläni lukenut näin ihastuttavaa hahmonkehitysdraamaa useammankin pokkarin verran.

Teos: Ostokelpoinen
Ihanan reipas ja yllättävän fiksusti hahmojensa iloja ja ongelmia käsittelevä tarina lyhyydestään huolimatta.

Julkaisu: 2/3
Julkaisu on muuten perustoimiva, mutta Soosuken nimen kirjoittaminen suomen kielelle vieraassa muodossa Sōsuke pistää ikävästi silmään.

TÄHDET LAITUMEN YLLÄ (MANGA)

Tähdet laitumen yllä

2 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Sangatsu Manga
Tekijä(t): Yu Tomofuji

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut