Hillitön koulu

School Rumble – arvostelu

Hillitön koulu

Kekko Kirjoittanut Jari Lehtinen

Ah nuoruuden onnellisia lukiopäiviä, sydämen levotonta läpätystä ja ujoa punaa poskilla.

Todistettu on, että rakkaus muuttaa kaiken. Aiemmin Kenji Harima oli tyhmä kovis, joka mukiloi muita. Sen jälkeen kun hän kohtasi Tenma Tsukamoton, hänestä tuli rakastunut tyhmä kovis, joka mukiloi muita. Tenma Tsukamoto taas oli huono koulussa, huono urheilussa, huono ruoanlaitossa ja pikkuisen pöljä. Sen jälkeen kun hän näki Oji Karasuman, hänestä tuli rakastunut pöljä. Karasuma on ainoa, joka pitää päänsä kylmänä. Hän on hiljainen mies vailla yhtäkään ilmettä.

Rakkaus on kärsivällisyyttä. Tenma mieluummin istuu koko päivän vessassa tai viettää koko yön jumppasalissa kuin tulee nolatuksi Karasuman edessä. Rakkaus on uhrautuvaisuutta. Harima uhrautuu kerta toisensa jälkeen tekemään salaisia karhunpalveluksia Tenmalle. Rakkaus on kamppailua. Odottakaapa kun Tenma alkaa lähettää rakkauskirjeitä Karasumalle jousella ampuen!

Azumangan perillinen

Slapstickissa on turha odottaa näkevänsä kovin syvällistä hahmojen kehitystä. Päähenkilöt ovat alusta alkaen sitä mitä ovat. Herkullisten tyyppien varassa toimiva ensiluokkainen koulukomedia School Rumble pysyy kiinnostavana, koska se on nopeatempoinen ja hysteerisen hauska.

School Rumblea verrataan usein Azumanga Daiohiin. Vaikka ne ovat aivan erilaisia sarjoja, jotka hakevat komiikkansa eri suunnasta, vertaus on oikeutettu. Kummatkin sijoittuvat lukioon, ovat gag-vetoisia ja luovat koomiset konfliktinsa henkilöhahmojen luonteista. Tenma on kuin Osakan energisempi sisarpuoli, jonka väpättävät hiustupsut on lainattu Chiyolta.

School Rumble sisältää muutakin kuin lemmenjuonien ainaista epäonnistumista. Se ehtii pilailla muun muassa samuraidraamojen, Matrixin, Ringin, Tähtien Sodan ja tietysti lukemattomien animeiden kanssa.

Yappari daimingu

School Rumble oli TV Tokyon 40-vuotisjuhlaohjelmistoa vuonna 2004. Tapauksen arvolle sopivasti Studio Cometin animaatio on onnistunutta. Ami Koshimizu on Tenmana hengästyttävän loistava. Hariman ääni Hiroki Takahashi on sisäistänyt roolinsa nappiin. Sivuosassa Tenman asiallisena ja järkevänä pikkusiskona Yakumona esiintyy kulttisuosioon edennyt Mamiko Noto. Mangan piirtäjää Jin Kobayashia kuullaan ohimennen DJ:n roolissa. Läkähdyttävien koohoilujen jälkeen jaksot päättyvät vaarallisesti kotikaraokeen houkuttelevaan Yuko Oguran pilkkalauluun Harimalle, Onnanoko (suki) otokonoko. Tarttuvan laulun tekijä on itse Pizzicato Fiven Yasuharu Konishi.

Käännös on muuten hyvä, mutta epäsana ”vapaaurheilukerho” paljastaa, että alkuteksti on ollut ruotsia. Pohjoismaiseen tapaan dvd:ssä ei ole ekstroja. Tästä huolimatta sekava rakkauskomedia School Rumble on mahdollisesti paras suomeksi tähän mennessä julkaistu tv-anime. Se on parempaa ohjelmaa kuin 98 prosenttia tämänhetkisestä tv-tarjonnasta ja kuuluu varauksetta animeaktivistin hyllyyn, eikä hintakaan pelota.

School Rumble

81 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t): Future Film
Tekijä(t):

Ohjaaja: Shinji Takamatsu

Tuotanto: Studio Comet, TV Tokyo

Kesto: 26 x 25 min. (1. kausi)

Tekstitys: Suomi, muita pohjoismaisia

Aluekoodi: 2

Kieli: Japani

Plussaa:
Omassa lajissaan täydellinen
Miinusta:
Mutta kuluuko se käytössä?

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut