Valtapelejä vaihtoehtotodellisuudessa

Rose Guns Days – arvostelu

Valtapelejä vaihtoehtotodellisuudessa

Nita Lohi Kirjoittanut Nita Lohi

roseguns_kansi

Rose Guns Days on alun perin neliosainen doojinpeli Higurashin ja Uminekon tekijältä. Mangasarjanakin se on sovitettu neljäksi ”kaudeksi”, joista jokaisella on eri piirtäjä. Season 1 -osuuden taiteilija Soichiron kynänjälki on melko geneeristä mutta selkeää.

Rose-Guns-Days-1

Vaihtoehtoisessa todellisuudessa Japani joutui antautumaan Amerikalle ja Kiinalle toisessa maailmansodassa täydellisesti. Ulkovaltojen miehittäjät ovat ajaneet alkuperäisasukkaat ahtaalle, ja omassa maassaan vähemmistönä olevat japanilaiset ovat ottaneet ulkomaisia nimiä häivyttääkseen juurensa. Entinen sotilas Leo Shishigami palaa tunnistamattomaksi muuttuneeseen kotimaahansa vuonna 1947, tapaa bordelliemäntä Rose Haibaran ja ryhtyy hänen henkivartijakseen.

Alku on vaikeaa nieltävää, kun Leo kulkee ympäriinsä katselemassa Japanin rappiota ja ksenofobia haiskahtaa. Ilkeät ulkomaalaiset eivät kuitenkaan todella ole tarinan pahiksia. Japanilaiset heräävät siihen, että selvitäkseen uudessa maailmassa heidän on tuettava toisiaan. Idealistisella Rosella ei ole juuri mahtia seistä suurten sanojensa takana, mutta hänen ihanteensa innoittavat muita tavoittelemaan parempaa tulevaisuutta.

Rose-Guns-Days-2

Mangan alku on muutenkin hidastempoinen. Rose kirjaimellisesti putoaa taivaalta Leon syliin, ja ensimmäinen pokkari kuluu välienselvittelyyn yksiulotteisen mafiapomon kanssa. Sen jälkeen hahmot alkavat kehittyä ja poliittiset pelit pyörähtävät kunnolla käyntiin. Liittolaiset hautovat selkäänpuukotuksia, ja samaa päämäärää tavoittelevat joutuvat eri puolille. Sodan ja katastrofin jäljiltä jokaisella on traumansa, joiden kanssa on painittava valtakamppailujen lomassa.

Myös toimintakohtaukset paranevat tarinan edetessä. Aluksi Leo vain vetää vastustajiaan vaivatta turpaan letkautellen samalla vitsejä. Taisteluihin tulee enemmän jännitystä, kun niissä ottavat yhteen myös hahmojen elämänfilosofiat.

Teos: Harkittava
Meno käynnistyy hitaasti, mutta luvassa on monisyistä juonittelua vaihtoehtoisessa Japanissa.

Julkaisu: 2/3
Yen Pressin peruslaatua värisivuineen ja kahdesti käännettyine ääniefekteineen. Mukana on myös kulttuuriselityksiä tarpeen mukaan.

Rose-Guns-Days-3

ROSE GUNS DAYS: SEASON 1 (MANGA)

Rose Guns Days

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Yen Press
Tekijä(t): Soichiro

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut