Mitätön mangaversio

Romeo x Julia – arvostelu

Mitätön mangaversio

Heidi_Anime Kirjoittanut Heidi Päivinen

Originaalianimen pohjalta tehdyistä mangasarjoista tulee yleensä mieleen lähinnä idean järjettömyys. Manga ei yleensä tarjoa mitään uutta animea katsoneelle, eikä pitkän animen sovittaminen lyhyeksi mangaksi toimi. Studio Gonzon vuonna 2007 tekemän 24-jaksoisen Romeo × Juliet -animen kaksipokkarinen mangasovitus on yksi tällainen.

Tarina kertoo William Shakespearen kirjoittaman traagisen romanssin uudenlaisella tavalla. Fantasiahenkiseen Neo Veronan kaupunkiin sijoittuvassa tarinassa Montaguen paha suurruhtinas on syössyt vallasta aiemman hallitsijasuvun, Capuletit. Capuletin suvun viimeinen jälkeläinen Julia on kasvanut säilää heiluttavan pojan valepuvussa, vailla tietoa syntyperästään.

Oikeudentajuinen Julia puolustaa kansaansa pahaa hallitsijaa vastaan vapaustaistelija Punaisen Pyörretuulen hahmossa. Erään epäonnisen pakoretken aikana hän tapaa Romeon, Montaguen suvun nuorimman pojan. Kun Julia vielä saa kuulla oikean syntyhistoriansa, on ongelmavyyhti valmiina, sillä eiväthän veriviholliset voi rakastua.

COM-nimimerkin taakse kätkeytyvän mangakan piirrosjälki on vaihtelevaa: romanttisissa kohtauksissa ei rastereita säästellä, mutta hahmojen kasvojen kohdalla kiire näkyy välillä liiankin selkeästi. Animen komeat maisemat ja palatsit eivät mangasta juuri välity. Juonella on äärimmäisen kiire, eikä hahmosuhteita ehditä kehittää.

Mangan käännös on soljuva. Pelkästään sen vuoksi mangaa ei kuitenkaan kannata hankkia, vaan kiinnostuksen herätessä on suositeltavaa tutustua alkuteokseen.

Romeo × Julia

Romeo x Julia

11 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    1/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Sangatsu Manga
Tekijä(t): COM

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut