Täydellinen poikaystävä

Rakastunut robottiin – arvostelu

Täydellinen poikaystävä

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

rakastunutrobottiin_kansi

Mariko tekee kovasti töitä elättääkseen itsensä ja pikkuveljensä, jonka kanssa elää kahdestaan. Eräänä päivänä hän löytää roskakasasta komean androidipojan nimeltä Kouta, joka julistaa hänet uudeksi omistajakseen ja muuttaa asumaan hänen luokseen.

Kayorun ensimmäisessä yhtä pokkaria pidemmässä sarjassa on samat hyvät ja huonot puolet kuin Muotiunelmissa ja Kiiluvissa kulmahampaissakin. Hänen piirtojälkensä on äärimmäisen kaunista ja selkeää, mutta juonenkuljetuksensa uskomattoman onnetonta.

rakastunutrobottiin_3

Sarjasta olisi voinut saada mukavan tarinan siitä, miten itsenäinen Mariko uskaltaa alkaa luottaa kykenevän, suorapuheisen ja huomaavaisen robotin apuun. Tämä unohdetaan kuitenkin saman tien, ja sen sijaan joka luku käsittelee omaa teemaansa. Lapsuudenystävä on mustasukkainen! Robotit eivät pysty rakastamaan! (Paitsi että se oli vain valetta.) Läheisempi kanssakäyminen kiinnostaisi, mutta kun ujostuttaa!

Sarja hyppelehtii yhdestä aiheesta toiseen ja päättyy sitten uskomattoman töksähtävään loppuun, jossa ei ole uskottavuuden hiventäkään. Se, että robotit eivät vanhene, ohitetaan ohimenevällä maininnalla ja taialla, ja Koutan menneisyyttä ei tietenkään avata oikein mitenkään.

rakastunutrobottiin_1

Sarja on kahden pokkarin pituinen vain hyvin nimellisesti: kumpaakin on pitänyt topata lyhyttarinoilla, joita on kokonaisuudesta kolmannes. Ensimmäisen pokkarin lyhyttarinassa hyvästä perheestä tuleva hieno neiti yrittää toteuttaa isoäitinsä viimeisen toiveen mennä naimisiin tämän lapsuudenrakastetun lapsenlapsen kanssa.

Bonustarinassa ylhäisön teitittely eroaa hauskalla tavalla rahvaan puhekielestä. Sen sijaan itse päätarinassa kuulostaa vähän hassulta se, se että Kouta puhuttelee Marikoa ”mestariksi” eikä esimerkiksi emännäksi tai omistajaksi.

Teos: 2/3
Saman katon alla asumisesta kertova hupsu tarina, joka aiheuttaa kiitettävästi sydämentykytyksiä, kunhan ei odota kunnollista lopetusta.

Julkaisu: 3/3
Astetta miellyttävämpi käännös ja erinomainen painojälki niin kuin aina.

rakastunutrobottiin_4

RAKASTUNUT ROBOTTIIN (MANGA)

Rakastunut robottiin

1 käyttäjä omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Ivrea Suomi
Tekijä(t): Kayoru

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut