Rakas häirikköni

Pulpettinaapurit – arvostelu

Rakas häirikköni

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

pulpettinaapurit_kansi

Yokoin vierustoveri Seki-kun ei koskaan keskity opetukseen, vaan kaivaa pulpettinsa sisältä loputtomasti erilaisia pelejä, leikkejä ja askarteluprojekteja. Opettajat eivät koskaan huomaa Sekin touhuja, ja sekös Yokoita ärsyttää.

pulpettinaapurit3

Oikeastaan Yokoilla on kuitenkin selvästi mielikuvitusta itselläänkin. Hän ei voi olla eläytymättä Sekin projekteista syntyviin tarinoihin, oli kyse sitten pelinappuloiden kapinasta, paperinukkien perhealbumista tai robottiperheen katastrofivalmisteluista. Minigolf vaihtuu taikatempuiksi, kullanhuuhdonta teeseremoniaksi, virkkaaminen spiritismiksi. Jopa Sekin lounaat onnistuvat olemaan Yokoin keskittymistä häiritseviä.

pulpettinaapurit1

Sarjaa hallitsevat Yokoin reaktiot ja sisäinen monologi, sillä Sekillä ei ole sarjassa lainkaan vuorosanoja. Hän ja Yokoi eivät tule koskaan keskustelleeksi keskenään, mutta tästä huolimatta he tuntuvat ymmärtävän toisiaan täysin pelkän kehonkielen avulla.

pulpettinaapurit2

Huumorimanga ei ole aina Suomessa menestynyt toivotusti. Pulpettinaapurien takakannessa vihjaillaankin, että julkaisu saatetaan lopettaa kolmanteen pokkariin, jos tappiota tulee. Toivottavasti niin ei käy.

Sarja saattaa nimittäin paperilla kuulostaa tylsältä ja yksinuottiselta, mutta se ottaa ideastaan kaiken irti. Uskomattomia konsepteja venytetään äärimmäisyyksiin asti, ja Yokoin reaktiot ja eläytyminen Sekin puuhiin jaksavat huvittaa kerta toisensa jälkeen.

Teos: Ostokelpoinen
Yksinkertaisesta ideasta paljon irti saava tilannekomedia, joka venyttää arkipäivän rajoja.

Julkaisu: 2/3
Kelvollinen painojälki, toimiva käännös ja hyödyllisiä kulttuuriselitteitä.

pulpettinaapurit_kuvitus1

PULPETTINAAPURIT (MANGA)

Pulpettinaapurit

1 käyttäjä omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Punainen jättiläinen
Tekijä(t): Takuma Morishige

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut