Prinsessa Uljas

Princess Princess – arvostelu

Prinsessa Uljas

Nagstycute Kirjoittanut Pinja Kuusio

Kauniit pojat ja röyhelöiset mekot eivät ole kovinkaan harvinaista nähtävää tytöille suunnatussa mangassa eikä eliittikouluistakaan ole pahemmin ollut pulaa. Mikiyo Tsudan Princess Princess kuitenkin yhdistää nämä piirteet hieman tavallista lähemmin, sillä tämä suosittu poikarakkausmanga tarjoaa lukijoilleen kauniita poikia röyhelömekoissa. Kyseinen ristiinpukeutuminen ei myöskään ole mikään yhden kerran vitsi, vaan peräti edellä mainitun eliittikoulun vaatimus kuvankauniille oppilailleen. Kuten arvata saattaa, enemmän tai vähemmän herkullisen kiusallisia tilanteita lienee siis pojille olevan tiedossa.

Kuten juoni jo antaakin ymmärtää, Princess Princess ei ota itseään erityisen vakavasti. Ensimmäinen pokkari ajautuukin aika lailla ”aivot narikkaan” -viihteen puolelle, jättäen vain muutamia syvyyden rippeitä sinne tänne. Tämä ei kuitenkaan ole mikään ylitsepääsemätön moite, sillä suurin osa mangan tapahtumista vaatiikin lukijalta tiettyä irtautumista todellisuudesta. Mangan parhaita piirteitä ovat sen hieman vinksahtaneet hahmot ja tapahtumat, joita ei kovinkaan perinteisestä loogisuudesta tarvitse syytellä.

Mangan suomenkielinen julkaisu toimii kokonaisuudessaan oikein hyvin. Soljuva ja eri tilanteisiin sopiva yleiskieli on uskottavaa eivätkä pidemmätkään repliikit pääse pahemmin töksähtämään silmiin. Takaa löytyvät toimituksen kulttuurivinkit ovat myös ehdotonta plussaa, etenkin uusien harrastajien kannalta, eikä kulttuurisidonnaisia sanaleikkejäkään ole niiden ansiosta tarvinnut lähteä muuttelemaan. Myös visuaalinen puoli on kaikkiaan oikein loistavassa kunnossa.

Lainakorkokengissä

Vaikka manga kukoistaakin kepeissä ja värikkäissä hahmoissaan, sen suurin ongelma piilee myös ironisesti juuri tällä alueella. Vaikka mangan pääpaino onkin hahmoissa ja heidän kehityksessään, tekijä itse myöntää olleensa heidän kanssaan hieman laiska. Monet hahmoista, jopa yksi päähenkilöistä, on lainattu Tsudan aikaisemmista töistä, ja heidän yhteydessään ehdotellaankin pokkarissa usein alkuperäisiin sarjoihin tutustumista. Tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ainakaan suomeksi, mikä voi olla pettymys sellaisille innokkaammille lukijoille, joiden englanti tai japani ei ole aivan huipussaan.

Mainittakoon, että Princess Princcess ei jo lajityyppinsä kannalta ole aivan kaikkien kakku. Kovinkaan syvällistä eeposta ei myöskään tämän nimen takaa kannata etsiskellä. Jos kuitenkin viattomampi poikarakkaus ja lolitamekot miellyttävät, löytyvät ne molemmat tästä sarjasta oikein kompaktina pakettina.

Princess Princess

41 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/5
  1. Lukijat
    3/5

Julkaisija(t): Punainen jättiläinen
Tekijä(t): Mikiyo Tsuda

Kesto: 5

Plussaa:
Ei ota itseään liian vakavasti
Suomenkielisen julkaisun laatu
Miinusta:
Hahmojen lainailu aiemmista sarjoista
Loogisuus kärsii joskus hieman liikaa

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut