Näin teet viehättäviä naishahmoja

Piirrä mangaa - Bishoujo – arvostelu

Näin teet viehättäviä naishahmoja

Nina_Anime Kirjoittanut Nina Von Rüdiger

Bishoujo-opas on tyyliltään melko amerikkalainen mitä tulee hahmojen asentoihin, ulkonäköön ja väritykseen. Se vaikuttaakin paikoin enemmän fantasy- ja supersankarisarjis- kuin mangaoppaalta.

Kuvamateriaalista vastaavat tässäkin kirjassa eri taiteilijat, mukaan luettuna herra Hart itse, mutta tällä kertaa vähemmän onnistuneesti. Tyyliltään hyvinkin erilaisten piirtäjien tiheä vaihtaminen ärsyttää, eikä yhtenäistä ja johdonmukaista kokonaisvaikutelmaa pääse syntymään.

Aluksi käydään perusteellisesti läpi pää yksityiskohtineen sekä sen piirtäminen eri näkökulmista. Sitä seuraava, Hartin itsensä piirtämä hahmo-luku, on huomattavasti vähemmän vakuuttava ja suunnattu lähinnä täysin aloitteleville piirtäjille. Esimerkiksi kasvojen mittasuhteista ja nenän sekä silmien paikoista voisi nillittää, ne kun eivät Hartilla aina istu kovinkaan hyvin.

Hahmoista siirrytään hulmuaviin hiuksiin, ja kynän varressa on sama henkilö kuin kasvo-osiossa, mikä takaa laadukkaamman kuvituksen.

Vartalo-osio on sekin ihan toimiva käsiä lukuun ottamatta – osa niistä on anatomialtaan aika outoja. Kävelevät ja juoksevat hahmot ovat tunnetusti vaikeita piirrettäviä, joten ne olisi ollut hyvä saada mukaan. Tilan käyttöä ja perspektiiviäkin olisi voinut esitellä enemmän.

Vaatetuspuolella näytetään erityyppisiä asuja tiedenaisista haltijaprinsessoihin ja paljastetaan, mikä tekee tavallisesta hahmosta ”sitä jotakin”.

Oppaan lopussa pohditaan parisuhteita ja opetetaan taikatyttöjen saloja. Paripiirrokset ovat varsin viehättäviä, ja kukapa ei haluaisi oppia piirtämään ”intohimoisia syleilyjä” ja ”huulettomia suudelmia”! Taikatytöt puolestaan nostattavat sähkömyrskyjä ja käyttävät voimasormuksia – hyviä taitoja nämäkin.

Sisältö muodostuu tämän tyyppisissä oppaissa pakostakin kliseiseksi. Kokonaisvaikutelma on hatara ja epätasainen, koska suurin osa kirjan esittämistä asioista vaatii jo tietyntasoista piirustustaitoa, kun taas Hartin itsensä kuvittama hahmo-osio on selvästikin täysin aloittelijalle. ”Jokaiselle jotakin” ei välttämättä ole hyvä periaate piirustusopasta tehdessä. Liikkeelle on lähdetty samoilla chibi-eväillä kuin edellisessä kirjassa, mutta ne eivät valitettavasti riitä pitkälle, kun tehdään realistisempaa ja vaativampaan käyttöön tarkoitettua opasta.

Piirustustaidoissaan jo vankalle pohjalle päässeille suosittelisin tällaisten oppaiden sijasta elävän mallin piirtämistä (kroki). Kun ihmisanatomia on hallussa, hahmot on helppo muuttaa mangatyylisiksi. Efektit, tyylilajille sopivan vaatetuksen sekä muut erityispiirteet voikin sitten opetella suosikkimangoistaan ja kehitellä niistä omia persoonallisia versioita. Myös netistä löytyy ilmaisia ja varsin päteviä tutoriaaleja.

Piirrä mangaa - Bishoujo

25 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/5
  1. Lukijat
    3/5

Julkaisija(t): Nemo
Tekijä(t): Christopher Hart

Kieli: Suomi

Plussaa:
Miinusta:
Laadultaan varsin epätasainen, Ei käsittele juuri lainkaan värejä

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut