Tappavan suloisia lemmikkejä

Pet Shop of Horrors – arvostelu

Tappavan suloisia lemmikkejä

Sami_Anime Kirjoittanut Sami Karilainen

New Yorkin Chinatownissa sijaitsee pieni lemmikkikauppa, josta löytyy lemmikki joka tarpeeseen. Takahuoneesta myös vaativammille asiakkaille. Maksu suoritetaan yleensä kermaleivoksina, mutta tärkein kaupan ehto on, että asiakkaan pitää noudattaa tarkoin annettuja hoito-ohjeita. Muuten kauppa ei vastaa seurauksista, ei vaikka ne olisivat kuinka traagisia.

Ja senhän arvaa, miten siinä käy, kun yksinäiselle miehelle antaa kauniin naishahmoisen basiliskin, jolta ei missään nimessä saa koskaan poistaa silmiä peittävää sidettä. Matalasta ikärajasta huolimatta luvassa on verta ja suolenpätkiä.

Parasta tässä kauhukaupassa on sen omistaja, mystinen Kreivi D. Vaikka hän on mies, niin hän näyttää useasti klassiselta viettelijättäreltä. Hän säilyttää aina tyyneytensä geishan tavoin ja pystyy vakuuttamaan epäilevät asiakkaat siitä, että heidän edessään oleva pikkutyttö on itse asiassa harvinainen kani.

Tappajajänöjen armeija

Tämä kuuluu taas niihin kirjoihin, joita on hankala luokitella. Välillä se on romanttista tragediaa, välillä rankkaa gorea ja sitten taas absurdia söpöilyä. Kun ihmissyöjäpupujen armeija uhkaa pyyhkiä läpi koko Yhdysvaltojen, ei sitä voi ottaa liian tosissaan. Vaikka kirja on takakannen mukaan kauhumangaa, ei siltä kannata odottaa selkäpiitä hyytävää jännitystä. Pet Shop of Horrors on romanttista kevytkauhua.

Kirja ammentaa muun muassa Riiviöt-elokuvasta ja vanhoista kauhusarjakuvista. Episodit eivät suoraan ole jatkumoa toisilleen, vaan kaikissa on eri asiakas ja eri lemmikki. Ainoana yhdistävänä tekijänä on Kreivi D:n lemmikkikauppa ja erikoisia kuolemantapauksia selvittävä etsivä.

Suomi-versio toimii muuten hyvin, mutta painojälki on taas teknisesti heikkoa. On valitettavaa, että kun kyseessä on näinkin tyylikäs ja kaunis manga, niin muste tuhraa hahmojen kasvoja, kuin heillä olisi vesirokko. Tätä ei voi laskea itse teoksen viaksi, mutta sitä on hillittömän ärsyttävä lukea. Tosin niinhän Japanissakin mangat painetaan ensin isoissa erissä halvalle paperille. Vasta menestyneimmistä sarjoista otetaan laadukkaampia painoksia.

Pet Shop of Horrors toimii hyvin, mutta luulen, että jos sitä lukisi pidemmälle, niin se alkaisi toimia vielä paremmin. Ensimmäisen osan jälkeen se on liian kevyttä ollakseen kauhumangaa, mutta liian rankkaa ollakseen draamaa.

Pet Shop of Horrors

26 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t): Pauna Media Group
Tekijä(t): Matsuri Akino

Plussaa:
Herkullisia pikku tarinoita
Lemmikit on taitavasti suunniteltu
Miinusta:
Ei löydä omaa tyyliään

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut