Unohtumaton kesäloma

No, Thank You!!! – arvostelu

Unohtumaton kesäloma

Maria Ruotsalainen Kirjoittanut Maria Ruotsalainen

nothankyou_kansi

Kuumana kesäpäivänä 22-vuotias Haru pelastaa keski-ikäisen miehen autokolarilta, mutta menettää muistinsa törmäyksessä. Kiitokseksi Harun pelastama Kouichi ottaa tämän töihin baariinsa Sòtanoon, kunnes tämän muisti palautuu.

Baari on kuitenkin vain kulissi. Pääasiallisesti koko henkilökunta selvittää Kouichin johtamana rikoksia ja ongelmia, joita ei voi viedä poliisille tai virallisiin etsivätoimistoihin.

nothankyou12

Yrittäessään selvittää menneisyyttään Haru päättää ottaa kesästään kaiken irti osallistumalla Sòtanon toimintaan – unohtamatta hauskanpitoa muun henkilökunnan kustannuksella.

Ei kiitos surullisille kohtaloille!

Pelin erikoisuus on perinteisten valikoiden lisäksi vaaratilanteissa vasempaan yläreunaan ilmestyvä ”No, Thank You!!!” -nappula, jota painamalla Haru toimiikin tilanteessa päinvastoin kuin aiemmin aikoi. Painamatta jättäminen taas puolestaan jatkaa kohtausta. Jokaisella reitillä parhaimman lopun saamiseen tarvitaan molempia valintoja.

nothankyou10

Ideana tämä on mielenkiintoinen, sillä selkeiden valintojen sijaan pelaaja toimii paljon hataramman tiedon varassa. Peli ei kuitenkaan osaa hyödyntää tätä kunnolla, ja jotkut valintakohdat ovat liiankin epäselviä. Pitkälläkin olevan reitin saattaa joutua aloittamaan uudestaan alussa tehdyn väärän valinnan takia, mikä alkaa useamman kerran jälkeen ottaa päähän.

nothankyou7

Lisäksi huomionarvoinen on yhden reitin loppuun pelaamisen jälkeen avautuva vihjetila, jota käyttämällä pelaaja näkee pelatessaan enemmän Harun ajatuksia vinkiksi siitä, mikä valinta johtaa minnekin. Tästä syystä pelissä ei ole mahdollisuutta skipata suoraan seuraavaan valintatilanteeseen. Pitkien tekstien ohittaminen manuaalisesti vain parin uuden lauseen takia ei kuitenkaan tunnu vaivan arvoiselta.

nothankyou9

Kaikki reitit läpäisemällä tapahtumista saa kokonaiskuvan, mutta siitäkin huolimatta No, Thank You!!! jää tuntumaan hieman keskeneräiseltä. Suuri osa reiteistä loppuu kuin seinään, eikä hahmojen taustojen selittämiseen käytetä tarpeeksi aikaa Harua lukuun ottamatta.

Vaihtelua riittää

Hahmoreiteille mentäessä peli painottuu vahvasti seksikohtauksiin. Niiden ja juonenkuljetuksen tasapainotusta ei ole kuitenkaan mietitty aivan viimeiseen asti. Useamman seksikohtauksen jälkeen alkavat pitkät selostukset juoneen liittyvistä sivuhahmoista tuntuvat lähinnä hämmentäviltä.

nothankyou6

Hahmoissa vaihtoehtoja löytyy naapurinpoikamaisesta parikymppisestä aina 45-vuotiaaseen, jo kerran naimisissa olleeseen mieheen. Kaksi hahmoista on perinteisempää BL-hahmotyyppiä, loput kaksi vanhempia ja maskuliinisempia hahmoja. Kehonkarvoituksen voi halutessaan kääntää asetuksista pois päältä.

Kaikkien hahmojen kohdalla protagonisti Haru on se dominoivampi osapuoli. Toisin kuin BL-mangassa tuppaavat BL-pelien päähenkilöt olemaan yhä tänäkin päivänä vielä rääkyvä-äänisiä ukeja, joten poikkeus on ehdottomasti tervetullutta.

nothankyou11

Kesäloman haikea loppu

Kuvituksen omaleimainen tyyli on miellyttävä, ja hahmot eroavat toisistaan selkeästi sekä kasvonpiirteiden että vartalonrakenteiden perusteella. Pelin tekijätiimi koostuu suurelta osin Paraden sisaryhtiön, miehille suunnattuja pelejä tekevän ClockUpin jäsenistä. Kenties tämän vuoksi taidetyyli tuntuukin olevan keskivertoa BL-peliä helpommin lähestyttävä myös miehille.

Pelin dialogi on suureksi osaksi rentoa ja humoristista, ja käännös säilyttääkin hahmojen puhetapojen persoonallisuuden ja välittömyyden kiitettävästi.

Teos: Harkittava
Normista poikkeavaa BL-peliä toivovalle rahanarvoinen hankinta, vaikka tarinapuoli jääkin hieman puutteelliseksi.

Julkaisu: 3/3
Grafiikkapuolella paljon kustomointimahdollisuuksia. Käännös on sujuva ja lähdeuskollinen.

nothankyou_eikiitti

NO, THANK YOU!!!

No, Thank You!!!

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): MangaGamer
Tekijä(t): Parade

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut