Söpöä kissanelämää

Neiti Koume, tiikeriraita – arvostelu

Söpöä kissanelämää

Cilla Lohi Kirjoittanut Cilla Lohi

Sangatsun söpöjen eläinmangojen linjaa jatkaa Natsumi Hoshinon pitempi kissasarja. Totutusta poiketen sarjan virallinen käännösnimi päätettiin tällä kertaa lukijoiden ehdotusten avulla. Nimeksi päätyi lopulta varsin toimiva liki sanatarkka käännös Neiti Koume, tiikeriraita.

Sarja kertoo tiikeriraitaisesta naaraskissa Koumesta. Se elää mukavaa ja verraten rauhallista kissanelämää omistajiensa, rouva Nakarain ja tämän teini-ikäisen Taku-pojan, kanssa. Perheen koti toimii myös tanssistudiona, jossa rouva Nakarai opettaa työkseen perinteistä japanilaista tanssia.

Ensimmäisessä luvussa Koume tuo lisäksi kotiin löytämänsä kissanpennun, joka saa nimeksi Koyuki. Ilkikurinen pentu kurmottaa Koumea vähän väliä, ja perheen arkeen mahtuu muitakin kommelluksia ja tuttavuuksia.

Kissanpäiviä

Neiti Koume on oiva valinta eläinaiheisten mangasarjojen jatkeeksi, sillä Hoshinon piirrostyyli on hyvin miellyttävä. Hän piirtää varmalla otteella ja suhteellisen paksulla viivalla, joten ruutujen sisältö ei missään vaiheessa himmene näkymättömiin. Kissoista hän kykenee piirtämään paitsi hauskoja myös kauniin realistisia.

Kissahahmojen innoittajina ovat toimineet Hoshinon omat kissat, mikä selkeästi näkyy, sillä kaikki kissat ovat hyvin erottuvia niin ulkonäöltään kuin luonteenpiirteiltään. Useimmat tarinoista ovat hyvinkin arkisia ja rauhallisia kissanomistajan elämään liittyviä hetkiä, vaikka Koyuki kiusaakin Koumea vähän liiankin usein.

Kaikki tarinat eivät ole kuitenkaan yhtä laadukkaita. Luvussa, jossa Koume seuraa Takua kouluun, on jo melko tuulesta temmattuja juonenkäänteitä. Tarina humaltuneen rouva Nakarain unesta taas on niin eriskummallinen, että se menee aikuislukijoillakin yli hilseen. Kyseiset luvut vievät tarinaa turhan paljon fantasiaseikkailun suuntaan, vaikka manga on selkeästi parhaimmillaan, kun se kertoo pienen perheen kissojen elämästä. Onneksi muut ensimmäisen pokkarin tarinat ovat rauhallisempia ja keskittyvät olennaiseen.

Kaunis niin sisältä kuin ulkoa

Laatu ei rajoitu vain kirjan sisältöön, Neiti Koume kun on ehdottomasti Sangatsu Mangan hienoimpia julkaisuja. Painojälki on säilynyt todella siistinä, ja jopa tummalla rasteripinnalla väritetystä Koyukista saa aina vaivatta selvää. Myös rento käännös toimii hienosti, ja erityisesti Koyukin äännähdystapa ”Mi!” on valtavan suloinen.

Julkaisu on paitsi hyvälaatuinen myös paksu, sillä omista kissoistaan kertovien infosivujen lisäksi mukana on myös runsaasti Hoshinon piirtämiä strippejä. Sarjan ensimmäisessä kirjassa on tuhdit 220 sivua, joten rahoilleen saa totisesti vastiketta tällä kertaa.

Sangatsu Mangan viimeaikainen eläimiin keskittynyt tarjonta ei ole miellyttänyt kaikkia Suomen mangaharrastajia. Neiti Koumelle kannattaa kuitenkin antaa tilaisuus, jos ei ole vielä tyystin kyllästynyt eläinaiheiseen mangaan. Sarjan ensimmäinen osa seisoo vahvasti omien ansioidensa varassa, mutta jää nähtäväksi, jaksaako Hoshino pitää fokuksen myöhemminkin nimenomaan eläimissä. Hän on kuitenkin vanginnut hetkiä kissanomistajan elämästä niin taitavasti paperille, että sarjan uskaltaa toivoa jatkuvan samantyylisenä.

NEITI KOUME, TIIKERIRAITA (MANGA)

Neiti Koume, tiikeriraita

4 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Sangatsu Manga
Tekijä(t): Natsumi Hoshino

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut