Ninjoista parhain

Naruto Ultimate Ninja – arvostelu

Ninjoista parhain

Kyuu2 Kirjoittanut Kyuu Eturautti

Japanissa kaikista vähänkin suositummista animesarjoista tehdyt tappelupelit ovat olleet tuttua tavaraa jo pitkään, mutta länsimaiden valtaus on alkanut kunnolla vasta viime vuosina. Huippusuosittuun Naruto-animeen pohjautuvan Naruto Ultimate Ninjan rantautuminen USA:han ja Eurooppaan ei silti ollut yllätys kenellekään. Yllätyksen tarjosi sen sijaan sisältö, joka on paljon parempi kuin lisenssipeleiltä uskaltaa yleensä odottaa.

Esikuvaa kunnioittaen

Tappelupelejä pelanneille ei ole luvassa mitään mullistavaa: sarjan hahmot ottavat mittaa toisistaan erilaisilla areenoilla ja eri pelitiloissa. Pelitiloja ovat muun muassa arcadehenkinen Free Battle sekä erikoistehtäviä sisältävä Mission-tila. Lisäksi tarjolla on harjoitustila sekä löyhän juonen sisältävä tarinatila. Eri pelitiloja pelaamalla kerätään rahaa, jolla voi hankkia erilaisia pieniä lisätoimintoja ja bonuksia.

Hahmot ja maisemat näyttävät sarjaa seuranneille tutuilta, mutta myös pienempien yksityiskohtien toteuttamiseen on käytetty aikaa. Grafiikan lisäksi äänimaailma on lainattu animesta aina ääninäyttelijöitä myöten, ja pieniä äänipätkiä on piiloteltu joka nurkkaan. Erityinen bonuspiste tulee mahdollisuudesta valita joko englannin- tai japaninkieliset äänet – ainakin faneille moinen valinta on harvinaista mutta sitäkin maukkaampaa herkkua. Kovin runsasta vuoropuhelua on silti turha odottaa, sillä taisteluhuudahdusten ja valikkoäänten lisäksi lähinnä tarinatilaan on ripoteltu pientä dialogia.

Pelin henki

Ohjausjärjestelmä on näennäisen yksinkertainen, mutta nappiyhdistelmien taakse kätkeytyy huima määrä liikkeitä, joista osa sisältää myös massiivisia animetyylisiä tehosteita. Selkeä lähtökohta pitää kuitenkin huolen siitä, että aloittelija pääsee vauhtiin helposti, vaikka vaikeustaso nouseekin pelin edetessä. Erikoisliikkeiden tyrmäävä iskuteho saa ajoittain itkua aikaan etenkin vastaanottavalla puolella – yksi isku kun usein kääntää ottelun tasapainon täysin ylösalaisin.

Kaksinpeli on ironisesti varsin kaksipiippuinen asia. Kovin vakavaan kisailuun peli ei veny, mutta sopivan rennossa ilmapiirissä tunnelma nousee korkealle. Hahmojen tasoerot aiheuttavat ajoittain melko suurta ottelutasapainon vaihtelua, ja harva matsi elää tasaväkisesti. Matseissa riittää silti epiikkaa monien kikkailujen, tasojen laajuuden ja siirtymistemppujen ansiosta – ja mikäs porukassa sen hauskempaa.

Naruto Ultimate Ninja on erinomainen Naruto-peli, mutta mainio myös pelkkänä tappelupelinä. Pelattavaa ja ihailtavaa riittää pitkäksi aikaa, eikä pelistä jää rahastuksen makua. Onkin ilo todeta, että tarjolla on vaihteeksi lisenssipeli, jota uskaltaa suositella sarjan faniryhmän ulkopuolellekin.

Naruto Ultimate Ninja

20 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t):
Tekijä(t):

Tuotanto: CyberConnect2

Plussaa:
Sarjalle uskollinen, Helppo päästä sisään
Miinusta:
Ajoin sekava

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut