Elämää hirviötyttöjen kanssa

Monster Musume – arvostelu

Elämää hirviötyttöjen kanssa

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

Muutama vuosi takaperin netin kuvalaudoilla kiersi yhden sivun mittaisia nettimangoja, jotka kuvasivat identtisen veljessarjan elämää kukin oman hirviötyttöheilansa kanssa. Ne oli kynäillyt nimimerkki Okayodo eli Takemaru Inui, joka on sittemmin aloittanut uran oikeana mangakana.

Monster Musume ilmestyy Tokuma Shotenin riskaabeleista sarjoista tunnetussa Comic Ryu -lehdessä, joten paljasta pintaa riittää. Hirviötyttöteema on selvästi tekijälle läheinen, joskin ikävä kyllä sarjasta paistaa varsin pitkälle sen olevan hänen ensimmäinensä.

Käärme, lintu ja hevonen

Okayodon piirtotaidoissa ei toki ole mitään vikaa. Hän keksii toinen toistaan hupsumpia fanservicetilanteita kerta toisensa jälkeen, ja kuvittaa tämän jälkeen rakkaudella niin tyttöhahmojen pehmeästi varjostetut kurvit kuin kohtuullisen realistiset eläinosatkin. Genrenä on haaremikomedia, joten todennäköisesti lukija saa sitä mitä tilaa.

Ikävä kyllä tämä ei riitä kauhean pitkälle. Kunnolliselle kuumottelusarjalle lukijan kiintyminen hahmoihin ja romanttisten tunteiden uskottavuus on elinehto, mikäli sen haluaa olevan muutakin kuin yhdentekevää tissikavalkadia. Ja nimenomaan tällaiseksi sarja tuntuu alkunsa jälkeen menneen.

Ensimmäisessä pokkarissa parikymppinen päähenkilö Kimihito saa riesakseen sisukkaan käärmetyttö Miian, ujon ritarikentauri Centorean ja linnunaivoisen loliharpyija Papin. Mikäli haaremi olisi jäänyt tähän, hahmojen välille olisi voinut varmaan vielä viritellä sympatisoitavaa henkilökemiaa. Myöhemmin taloon kuitenkin muuttavat myös muotoaan muuttava limatyttö, romantiikannälkäinen merenneito ja bondagesta pitävä hämähäkkityttö.

Jo näistä hahmoista saadaan irti nahanluomisen ja munimisen kaltaisia fetissitilanteita. Lisää hahmoja lienee kuitenkin vielä varmasti luvassa, ettei meno käy kuivaksi.

Vaihtoisännästä asuntolanhoitajaksi

Nimensä mukaisesti sarja kertoo Kimihiton jokapäiväisestä elämästä vahinkohaareminsa kanssa. Välillä sarja eksyy vakavamman rasismikommentaarin puolelle, mutta suurin osa siitä on episodiluonteista hassuttelua: väärinkäsityksiä, vaateonnettomuuksia, kylppäriinkävelemistä väärällä hetkellä ja muita noloja kommelluksia, joiden seurauksena Kimihito joutuu rääkätyksi toinen toistaan suuremmilla hinkeillä.

Heppoisena tekosyynä tälle kaikille toimii lajienvälisestä kulttuurivaihdosta vastaavan neiti Smithin vastuuttomuus. Kimihiton oli alun perin tarkoitus toimia vain Miian vaihtoisäntänä – ja sekin oli vahinko. Tyttö toisensa jälkeen päätyy kuitenkin hänen kattonsa alle asumaan, koska se on Smithille helpompaa.

Kimihiton vanhemmat ovat ulkomailla, ja hänen kotitaloaan tunnutaan laajennettavan uusilla huoneilla harva se viikko. Ennen pitkää se alkaakin muistuttaa enemmän asuntolaa. Naimisiinkin pitäisi kuulemma jossain vaiheessa mennä – olkoonkin, että vakavasti otettavia morsioehdokkaita ovat lähinnä Miia ja Centorea.

Loppujen lopuksi sarjaa on kuitenkin vaikea parjata, koska se ei edes yritä olla kovin vakavissaan tämänkään juonensa kanssa, vaan poukkoilee vain tilanteesta toiseen. Ja se nyt kuitenkin sattuu olemaan käytännössä ainoa hirviötyttöaiheinen haaremimanga koko maailmassa, joten minkäs teet.

MONSTER MUSUME: EVERYDAY LIFE WITH MONSTERGIRLS

Monster Musume

2 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Seven Seas
Tekijä(t): Okayodo

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut