Rakkauden näyttämö

Love Stage!! – arvostelu

Rakkauden näyttämö

Cilla Lohi Kirjoittanut Cilla Lohi

lovestage_kansi1

Viime vuonna animefanit hieraisivat silmiään, kun mangakakaksikko Taishi Zaoun ja Eiki Eikin BL-manga Love Stage!! sai yllättävän tasokkaan animesovituksen. Anime julkaistiin myös lännessä, joten oli vain ajan kysymys, milloin alkuperäissarja seuraisi perässä.

Sarja kertoo yliopisto-opiskelija Izumi Senasta, jonka vanhemmat ja isoveli ovat viihdebisneksen tähtiä. Esiintyjän uraa toivotaan Izumillekin, mutta poika haaveilee mangakan työstä ja piirtelee mangakerhossa rumaakin rumempia töherryksiä (jotka ovat muuten Eiki Eikin piirtämiä).

lovestage3

Jatko-osan kuvaaminen vuosia sitten tehdylle häämainokselle tuo Izumin yhteen silloisen vastanäyttelijänsä Ryooma Ichijoon kanssa. Izumi esitti mainoksessa tyttöä, ja eikä kukaan ole korjannut väärinkäsitystä nykyään huippusuositulle Ryoomalle. Totuus lapsuudenihastuksesta on karu, mutta ei estä Ryooman rakkautta. Pikkuhiljaa alkaa Izumiakin kiinnostaa.

Erinäisen sekoilun ja epävarmuuden jälkeen parin välille syttyy intohimoinen rakkaus, ja petipuuhatkin onnistuvat yritysten ja erehdysten kautta. Lisähaastetta mukaan tuo Izumin ylisuojelevainen isoveli Shoogo, mutta onneksi perheen manageri Rei pitää hänet loitolla. (Shoogon ja Rein suhteesta kerrotaan sarjan omassa spinoff-sarjassa.)

Kulisseissa kuhisee

Zaou ja Eiki ovat pitkän uransa aikana kehittäneet tunnistettavan tyylin. He osaavat luoda yhdessä todella hauskaa komediaa, mutta juonenkäänteet tuppaavat yhä karkaamaan ajoittain käsistä. On esimerkiksi alusta asti selvää, ettei Izumin raapustuksilla ole mitään asiaa mangabisnekseen, mutta turhaa haavetta elätellään silti tuskaisan pitkään.

lovestage4

Kaksikko osaa kuitenkin myös yllättää, mikä BL-maailmassa on aina tervetullutta. Päällepäin cool Ryooma ja piirtotaidoton Izumi vaikuttavat perityypilliseltä BL-parilta, joista toinen vie ja toinen vinkuu. Ryooma on kuitenkin hyvin lempeä ja alusta asti avoin tunteistaan Izumia kohtaan. 2D-tyttöihin mieltynyttä Izumia ei Ryooma kiinnosta aluksi yhtään. Hän kuitenkin lämpenee nuorukaiselle ajan myötä, kun oppii tuntemaan hänet paremmin.

Hahmoista etenkin Izumissa on valtavasti potentiaalia. Hän pelastaa itse itsensä päällekarkaajilta, ja siirtyessään lopulta viihdebisnekseen hän osoittautuu taitavaksi näyttelijäksi. Ryooma on joutunut raatamaan uransa eteen, joten hän ymmärtää Izumin mangakahaaveet ja kannustaa häntä tavoittelemaan unelmaansa. Alun hölmöilyjen jälkeen Ryooma myös tajuaa, ettei ihastusta noin vain väkisin kaadeta sänkyyn. Hänen on ansaittava ensin Izumin luottamus ja ystävyys – ja lopulta rakkaus.

lovestage2

Dynaaminen setti

Komedian lisäksi Zaou ja Eiki ovat taitavia tekemään tarinoita suurista tunteista. Kipinät lentelevät valtoimenaan Ryooman ja Izumin hiljalleen ihastuessa toisiinsa. Nuorenparin onnen tiellä on paljon ulkopuolisia esteitä, joista selvitäkseen heidän on opittava luottamaan toisiinsa.

Visuaalisesti Love Stage!! on tyylikäs. Zaoun teräväsilmäinen piirrosjälki on puhdasta ja itsevarmaa, ja rasteripintoja on käytetty runsaasti värittämään sivuja. Ruutujako on hyvin selkeä, ja suurikokoisten ruutujen ansiosta sarjaa on helppo lukea. Etenkin ilmeet ovat yhä Zaoulle tyypillisesti hyvin voimakkaita.

lovestage1

Ryooma ja Izumi ovat tähän mennessä selvinneet jo monista edesottamuksista. Saa nähdä, millaisia episodeja Zaoo ja Eiki vielä parin varalle keksivät. Sarjan ekstraluvuista päätellen ideoita ei kaksikolta puuttune.

Teos: Ostokelpoinen
Juonellisesti ailahteleva, mutta hyvin hauska, hyväntuulinen ja lämmin BL-tarina.

Julkaisu: 3/3
Hyvä käännös, upea painojälki ja värikuvakin mukana.

lovestage_kansi2

LOVE STAGE!! (MANGA)

Love Stage!!

2 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    3/3

Julkaisija(t): SuBLime (Viz)
Tekijä(t): Eiki Eiki & Taishi Zaou

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut