Mustaa huumoria pilke silmäkulmassa

Kuroshitsuji – arvostelu

Mustaa huumoria pilke silmäkulmassa

I am Kirjoittanut Tanja Parviainen

Kuroshitsuji oli alun perin Yana Toboson luoma manga, ja se sijoittuu viktoriaanisen aikakauden Lontooseen. Sarjaan on onnistuttu luomaan hyvin englantilainen tunnelma ja kaikille ala-asteelta tuttu kappale London Bridge is Falling Down esiintyy sarjassa useammin kuin kerran. Sarja keskittyy 12-vuotiaan Ciel Phantomhiven ja tämän hovimestarin Sebastian Michaelisin elämään. Sebastian ei ole aivan normaali ihminen, vaan demoni, ja hänen peruslausahduksensa on osuvasti ”Olen pirunmoinen hovimestari”. Kartanon muuhun palvelijakuntaan kuuluvat huono kokki, ylivilkas puutarhuri ja säheltävä sisäkkö, joiden jälkiä Sebastian on alinomaa korjailemassa.

Sarjassa on joukko mielenkiintoisia hahmoja, kuten hautausurakoitsija nimeltä Undertaker ja ihmissusi nimeltä Pluto. Kaikkein mielenkiintoisimman tarinan muodostaa kuitenkin Cielin ja Sebastianin välinen side. Heti sarjan alussa näytetään, kuinka Ciel tekee sopimuksen Sebastianin kanssa. Todiste tästä sopimuksesta näkyy Cielin oikeassa silmässä, mutta hän peittää silmänsä silmälapulla. Cielistä kerrotaan sarjan aikana enemmän. Hänestä tiedetään sen verran, että hänen vanhempansa ovat kuolleet, ja tämän takia hän on astunut Phantomhive-yhtiön johtoon. Hän ei turhaan hymyile ja häntä kutsutaan yleisesti Kuningattaren koiraksi, hänen toimiessaan kuningattaren nimissä.

Kuroshitsuji on täynnä mustaa huumoria. Yksi parhaimmista esimerkeistä on jo aikaisemmin mainittu Undertaker hautauspalveluineen. Häneltä saa lypsettyä mitä tahansa tietoa, kunhan hänelle vain kertoo tarpeeksi hyvän vitsin niin, että hän saa siitä kunnon naurut. Toinen on viikatemies Grell, joka on mieleenpainuva ilmestys punaisine hiuksineen ja moottorisahoineen. Hän on selvästi iskenyt silmänsä Sebastianiin – ehkä siksi, että tämä on demoni, tai ehkä vain siksi, että tämä on hyvä hovimestari.

Piirrosjälki on visuaalisesti upeaa katsottavaa. Vaikka sarjassa ei mitään suoranaista juonta olekaan, korvaa hyvä huumori sen täysin.

Kuroshitsuji

28 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t):
Tekijä(t):

Ohjaaja: Toshiya Shinohara

Tuotanto: A-1 Pictures

Kesto: 26 x 25 min

Plussaa:
Musta huumori
Hauskat hahmot
Visuaalisesti hieno
Miinusta:
Nykyaikainen moottorisaha 1800-luvulla

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut