Ystävyydestä ja kunnioituksesta

Koiria ja isäntiä – arvostelu

Ystävyydestä ja kunnioituksesta

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

koiria_isantia_kansi

Koiria ja isäntiä on vuonna 2014 julkaistun Fangin tapaan Yoshihiro Takahashin ja Akira Iton yhteistuotantoa. Eron Takahashin muuhun tuotantoon huomaa selvästi: Iton käsikirjoitustyyli on melodramaattinen ja saarnaava, ja se luottaa vahvoja totuuksia latovaan kertojanääneen. Koiria enemmän pääosassa ovat ihmiset.

koiria_isantia_1

Pokkari on normaalia paksumpi, koska se perustuu vuoden 2001 uusintapainokseen, jonka loppuun on lisätty bonustarina. Pokkarin kuusi muuta tarinaa liittyvät jotenkin japanilaispoika Shuuichi Takumaan tai hänen sukulaisiinsa. Tarinoissa Shuuichin elämää sivuaa useita kaltoinkohdeltuja koiria, joiden kautta käsitellään ihmisten ja eläinten välistä sidettä.

Pikkupoikana Shuuichi katuu sitä, että on kohdellut huonosti perheen koiraa. Nuorukaisena hän tapaa kodittomaksi joutuneen entisen opettajansa, joka elää koirineen puistoissa. Aikuisena hänen tyttöystävänsä ankara maalaisisä saa hänet miettimään työkoirien ja lemmikkikoirien suhdetta.

koiria_isantia_2

Shuuichin isän koira joutui olosuhteiden uhriksi sota-aikaan, kun ruokaa ei riittänyt edes ihmisille. Shuuichin isoäiti kiintyy viimeisiä hetkiään viettävään eläköityneeseen opaskoiraan, vaikka ei aluksi voi sietää sitä. Shuuichin alaisena työmaalla työskentelevän maahanmuuttajamiehen koira sulattaa nuoren prätkähuligaanin sydämen.

Shuuichin itsensä lisäksi tarinoita yhdistää teema ihmisen ja koiran erottamattomasta suhteesta. Koiranomistajilla on valtava vastuu, sillä koirilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin rakastaa ihmistä.

Teos: Ostokelpoinen
Ehjiä ja traagisia tarinoita koirien pyyteettömästä rakkaudesta ja ihmisten ajattelemattomuudesta.

Julkaisu: 2/3
Toimiva käännös ja kelvollinen painojälki.

koiria_isantia_indeksi

KOIRIA JA ISÄNTIÄ (MANGA)

Koiria ja isäntiä

1 käyttäjä omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    1/3

Julkaisija(t): Punainen jättiläinen
Tekijä(t): Yoshihiro Takahashi

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut