Terveisiä hauvataivaasta

Kirjeitä koirien maasta – arvostelu

Terveisiä hauvataivaasta

Cilla Lohi Kirjoittanut Cilla Lohi

Söpöstä eläinmangasta tunnetulta Sayuri Tatsuyamalta meillä on nähty jo Happy Happy Clover. Kirjeitä koirien maasta on kuitenkin siihen verrattuna omanlaisensa teos, vaikka sekin perustuu lastenkirjaan.

Manga kertoo koirista, jotka siirtyvät kuoltuaan Koirien maahan ja muistavat myöhemmin omistajiaan lohduttavilla kirjeillä. Teemana on elämän päättyminen ja siitä ylipääseminen, ja liki joka tarinassa kuoleekin tosiaan rakas lemmikki. Kaipaamaan jää niin nuoria kuin vanhuksiakin, ja elämä jatkuu vasta, kun saa tietää koiransa voivan hyvin toisella puolella.

Tatsuyama piirtää suloisia ja hyvin toisistaan erottuvia koiria. Ihmiset on kuitenkin tehty niin haparoiden, että ero koiriin verrattuna on monesti silmiinpistävä. Mangan yleisilme tuntuu muutenkin himmeämmältä ja paljaammalta kuin Happy Happy Cloverissa, vaikka tämä sarja on uudempi.

Visuaalista puolta paikkaavat kuitenkin herkät tarinat, jotka menevät yllättävän tehokkaasti ihon alle. Piston sydämessä tuntevat etenkin entiset lemmikinomistajat, mutta manga sopii myös niille, joilla lemmikkiä ei ole. Itse Koirien maata ei nähdä vielä juuri lainkaan, vaikka se on tarinan kannalta olennainen miljöö. Maa esitellään tarkasti ensimmäisen osan lopussa, joten eiköhän siellä käydä seuraavissa osissa enemmän.

Teos: Harkittava
Tarinat ovat kauniita, mutta ihmisten piirtämisessä on parantamisen varaa.

Julkaisu: 3/3
Tyylikäs ja hyvin käännetty julkaisu. Ohuetkin viivat erottuvat painojäljessä.

KIRJEITÄ KOIRIEN MAASTA (MANGA)

Kirjeitä koirien maasta

3 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    2/3

Julkaisija(t): Sangatsu Manga
Tekijä(t): Sayuri Tatsuyama

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut