Tunteet katossa

Kindred Spirits on the Roof – arvostelu

Tunteet katossa

Maria Ruotsalainen Kirjoittanut Maria Ruotsalainen

kindredspiritsontheroof_kansi

Syödessään lounasta koulun katolla Yuna saa yllättäen seuraa kahdesta koulutyttöaaveesta. 80 vuotta sitten kuollut Sachi ja 30 vuotta sitten kuollut Megumi rakastuivat toisiinsa ensisilmäyksellä.

kindredcg1

Molempien viimeinen toive on kokea ensimmäinen kertansa toistensa kanssa. Ongelmana on vain se, ettei kumpikaan tiedä, miten se käytännössä onnistuu. Aaveiksi muuttumisen jälkeen kumpikaan ei ole myöskään pystynyt liikkumaan koulun pihaa pidemmälle.

kindredcg8

Koska suurin osa ihmisistä ei pysty näkemään aaveita, Sachi ja Megumi suostuttelevat Yunan saattamaan koulussa olevia mahdollisia tyttöpareja yhteen saadakseen jotain, josta ottaa mallia. Tämän seurauksena liljat alkavat kukkia koulussa oikein urakalla, ja jossain vaiheessa Yunakin huomaa sotkeutuneensa joukkoon mukaan.

kindred3

Kindred Spirits on the Roof kertoo tarinansa usean eri hahmon näkökulmasta ja sitoo samalla kaikkien hahmojen tarinat yhteen yhdellä peluukerralla. Kyseessä on galge-studio Liar-softin ensimmäinen yuripeli, joka poikkeaa studion muista fantasiapainotteisista teoksista sijoittumalla arkisempaan ympäristöön.

kindredcg2

M-mutta kun olemme molemmat tyttöjä

Peli sijoittuu usean kuukauden aikavälille, ja tarinaa käydään läpi päivä kerrallaan kalenterin tapaisesta valikosta klikkaamalla. Kunkin kuukauden päätarinan lukemisen jälkeen kalenteriin ilmestyy sivutarinoita, jotka keskittyvät enemmän tyttöparien suhteiden kehitykseen.

kindred_kalenteri

Monet tarinat ovat niin lyhyitä, että niiden erikseen lukeminen tuntuu turhalta. Lisäksi jatkuva valikkoon palaaminen häiritsee lukemiseen keskittymistä, eikä se tunnu palvelevan pelissä mitään varsinaista tarkoitusta.

kindredcg6

Hahmoja ja pariskuntia löytyy iso liuta, mutta ison määrän takia suhteen kehitys jää monilla harmillisen lyhyeksi. Tarina ja hahmojen väliset keskustelut on kuitenkin kirjoitettu huolella, eivätkä hahmot itse jää jumittamaan paikoilleen isojen käänteiden puutteesta huolimatta.

kindred5

Simppeli ja suoraviivainen

Suurin osa hahmoista on miellyttäviä, joskin melko ennalta arvattavia. Paritukset on päätetty ennalta, joten pelaajan valinnat eivät vaikuta siihen. Sen sijaan ne vain muuttavat hieman keskustelujen kulkua, ja valitsemattomien vaihtoehtojen dialogit pystyy lukemaan erikseen läpipelaamisen jälkeen.

Pelissä keskitytään vahvasti nykyhetkeen, eikä hahmojen menneisyyttä tai aaveiden olemassaoloa avata sen suuremmin. Yurin kliseillä välillä leikitellään ja välillä niitä käytetään sellaisenaan.

kindredcg3

Alkuasetelma saattaa antaa Kindred Spiritsistä hieman vääränlaisen kuvan. Eroottisen sisällön vähäisyydestä kertookin se, että peli on päässyt täysin leikkaamattomana jopa seksiä vierastavaan Steamiin. Kesyys voi olla joillekin pettymys, mutta toisaalta se tekee pelistä sopivan niille, jotka karttavat visual noveleita juuri pornon takia.

kindred2

Yuritopian alku (?)

Vaikka Kindred Spirits on Liar-softin juhlaprojekti, resurssien puute näkyy ikkunakoossa, taustamusiikin vähyydessä ja vain osittaisessa ääninäyttelyssä. Tästä huolimatta peli ei tunnu pahemmin ontuvalta. Varsinkin kuvitukset ovat yksinkertaisuudestaan huolimatta todella ilmeikkäitä, ja ne tuovat hahmojen eri luonteenpiirteet selvästi esiin.

kindred4

Kindred Spirits on selkeästi peli, jolla on haluttu koettaa kepillä jäätä ja katsoa, riittäisikö pidemmillekin yuripeleille ostajia. Toivottavasti myyntiluvut ulkomailla ja Japanissa ylittäisivät kynnyksen ja Liar-soft saisi mahdollisuuden puhaltaa henkeä genreen toisenkin kerran.

Teos: Harkittava
Helposti lähestyttävä yuripeli, joka ei kuitenkaan herätä pientä dokidokia suurempia tunteita.

Julkaisu: 3/3
Helppolukuinen, moitteeton käännös.

kindredcg5

KINDRED SPIRITS ON THE ROOF (VISUAL NOVEL)

Kindred Spirits on the Roof

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    3/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): MangaGamer
Tekijä(t): Liar-soft

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut