Uhkapeliakatemia

Kakegurui – arvostelu

Uhkapeliakatemia

Henna-Riina Kakkola Kirjoittanut Henna-Riina Kakkola

kakegurui_kansi1

Hyakkaoon yksityiskoulussa on selkeä hierarkia. Pyramidin huipulla ovat parhaat riskinottajat, bluffaajat ja yksinkertaisesti taitavimmat uhkapelaajat. Alinta kastia taas ovat peleissään hävinneet ja itselleen valtavat velat kerryttäneet oppilaat.

Koulussa pelaaminen määrittää ihmisarvon. Hävinneet joutuvat parempien kiusatuiksi, mutta pelaamisen takia osat saattavat vaihtua nopeasti. Kun velkataakka on liian suuri, koululla on oikeus sanella oppilaan koko tulevaisuus.

kakegurui1

Näitä kotieläimiksi kutsuttuja kurjia kohdellaan koulussa kuin saastaa. Yksi heistä on nuorimies Ryoota Suzui, jonka kohtalo on kuitenkin muuttumassa, kun kouluun saapuu salaperäisen uhkarohkea Yumeko Jabami.

Erilaiset peliriippuvaiset

Ensivaikutelmaltaan Yumeko on viattoman oloinen, mutta selkeästi uhkapelaamisen tuomasta jännityksestä nauttiva neito. Hänen luonteensa kuitenkin muuttuu dramaattisesti, kun puhe on suurista riskeistä ja panoksista. Hulluus paistaa tytön silmistä, eikä mikään panos ole tälle liian korkea.

Yumeko ei myöskään hätkähdä ottaessaan vastaan koulun suurimman velkataakan. Hänen maineensa leviää koulussa nopeasti, ja itsevarmoja ja uhkarohkeita vastuksia löytyy helposti. Yumekon pelimenestys ja taito nähdä vastustajansa läpi herättävät nopeasti myös koulun korkeimman hovin eli oppilaskunnan hallituksen huomion.

kakegurui4

Suzuin rooli muuttuu nopeasti sivustaseuraajaksi, kun Yumeko astuu parrasvaloon tuomitsemaan muiden oppilaiden toimia ja pelitapoja. Tytön tausta ja motiivit ovat epäselviä, mutta jo pelkkä pelijännitys ajaa hänet lähes kiihottumiseen asti. Hulluudessaan Yumeko on silti vielä pieni kala koulun kahjojen valtameressä.

Loppuelämän velkavankeus

Oppilaat ovat kaikki mielettömän rikkaista perheistä, ja panossummien perässä vilisee nollia. Tämän vuoksi rahan merkitys himmenee sarjassa nopeasti, mutta onneksi pelejä pelataan kovemmillakin panoksilla.

kakegurui2

Kovat panokset eivät ole ruumiinosien menettämisen uhka, vaan oman lisäjännityksensä tuo koulun oikeus päättää velallisen loppuelämästä: kenen kanssa tämä menee naimisiin, milloin hankitaan lapsia ja niin edelleen. Ajatus itsemääräämisoikeuden ja ihmisarvon menettämisestä tuntuu vastenmieliseltä ja pelottavalta.

Pelit ovat niin simppeleitä, että niitä osaisi pelata kuka vain. Tämän takia juuri bluffaamisen ja sen tunnistamisen sekä erilaisten huijaustapojen taitaminen korostuvat entisestään. Pelit ovat intensiivisiä, mutta juuri sopivan lyhyitä pitämään jännitystä yllä.

kakegurui3

Hahmot tuntuvat epämiellyttäviltä, mutta näiden onkin vain tarkoitus toimia Yumekon pelien statisteina. Piirrostyyli korostaa mukavasti hahmojen vastenmielisyyttä, mutta pojille suunnattu fanservice tuntuu välillä pakotetulta.

Yen Pressin Kindle-julkaisu on kelvollinen, mutta ei täydellinen. Aukeamakuvat on jaettu omiksi sivuikseen, jolloin ne eivät näytä niin hyviltä kuin voisivat. Laitteelle ladattavan julkaisun resoluutio on tarkoituksellisen pieni, joten muutamien pienempien tekstien lukeminen on vaikeaa.

Linkki: Yen Press

Teos: Ostokelpoinen
Ei ehkä Kaijin tasolle yltävä, mutta sopivan intensiivinen lukukokemus, josta kelpaa maksaa. Harmillisesti saatavilla on vasta kolme osaa.

Julkaisu: 2/3
Pieniä laadullisia ongelmia, jotka eivät pilaa lukukokemusta, mutta jotka hieman ärsyttävät.

kakegurui_kansi2

KAKEGURUI – COMPULSIVE GAMBLER (MANGA)

Kakegurui

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Yen Press
Tekijä(t): Homura Kawamoto

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut