Viha-rakkaussuhde

In Clothes Called Fat – arvostelu

Viha-rakkaussuhde

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

Noko on vähän pullukka, mutta se ei ole oikeastaan koskaan haitannut häntä. Hänen pitkäaikainen poikaystävänsäkin sanoo pitävänsä hänestä juuri sellaisena kuin hän on.

Ongelmat alkavat kuitenkin kasautua niin töissä kuin kotonakin, kun työpaikkakiusaamisesta kiksinsä saava alfanaaras lavastaa Nokon syylliseksi muiden mokiin ja panee hänen poikaystäväänsä. Noko päätyy työpaikkansa kellariin muiden luusereiden kanssa ja tulee siihen tulokseen, että laihtuminen on ainoa ratkaisu.

Kalliin laihdutusklinikan hoidot eivät aluksi ota tehotakseen, koska Nokolla on taipumusta lohtusyömiseen. Oksentelu vie hänet bulimiakierteeseen, mutta muuttuuko elämä todella paremmaksi laihtumisen myötä? Heikkoa ihmistä kiusataan, oli hän sitten lihava tai laiha. Lisää rakkauttakaan laihtumisesta ei seuraa, ja Noko muuttuu vain kamalaksi ihmiseksi itse.

Syyllinen ei ole laihdutusklinikan omistaja, joka vain haluaa myydä naisille sitä mitä he haluavat. Nokon poikaystävä on syyllisyydessä rypevä reppana, joka tuntee olonsa tarpeelliseksi vain saadessaan olla prinssi itseään huonommalle naiselle. Nokolle seksistä maksava rikas vanha mies taas vain yksinkertaisesti pitää lihavista naisista.

Monen muun lyhyen joseisarjan tapaan In Clothes Called Fat on juoneltaan kaoottinen ja yllättävän moralisoimaton – tässä tapauksessa jopa viestiltään sekava. Laihduttaminen ei ehkä tuo onnea, mutta loppujen lopuksi Noko ei ole onnellinen lihavanakaan – eikä kenelläkään ole lopulta kovin mukavaa.

Teos: Lainattava
Ei suurta kerronnallista sarjakuvataidetta, mutta epätasaisuudessaankin vetävä lukukokemus. Taidekin on rujoudessaan selkeämpää kuin vaikkapa uudemmassa Sakuranissa.

Julkaisu: 2/3
Verticalin kohtuullista peruslaatua ilman värisivuja. Paperi tosin kuultaa ikävästi läpi.

IN CLOTHES CALLED FAT (MANGA)

In Clothes Called Fat

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Vertical
Tekijä(t): Moyoco Anno

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut