Punatukkainen demoni

Honey So Sweet – arvostelu

Punatukkainen demoni

Tsubasa Kirjoittanut Petteri Uusitalo

honeysosweet_kansi1

Lukion ensimmäisellä oleva Nao on arka tyttö, joka on koko ikänsä yrittänyt pysyä kaukana hankaluuksista ja sellaisten aiheuttajista. Erään kerran hän kuitenkin antoi sateenvarjon pojalle, joka lojui tienposkessa tappelun jäljiltä.

Jonkin ajan kuluttua tämä Onise-niminen poika etsii Naon käsiinsä ja pyytää tätä seurustelemaan kanssaan vakavasti. Aluksi Nao suostuu vain koska pelkää henkensä puolesta. Onisen värjätyn tukan ja korvalävistysten takaa löytyy kuitenkin yllättävän herttainen poika.

honeysosweet_2

Onise osaa kokata ja askartelee mielellään kaikenlaisia pieniä käsitöitä. Hänen tekstiviestinsä ovat hermostuneen kohteliaita, ja rettelöitsijän maineensakin hän on saanut auttaessaan poikajoukon kiusaamaa kilpikonnaa, joka on nyttemmin hänen lemmikkinsä. Väärinkäsityksen jälkeen Onise ja Nao jatkavat jonkin aikaa kavereina, kunnes Nao saa omat tunteensa järjestykseen.

Mikä on tämä tunne rinnassani?

Shueishan Bessatsu Margaret -lehdessä on viime vuosina kasvanut monia shoujosarjojen perinteitä rikkovia sarjoja, My Love Story!! tietysti etunenässä. Honey So Sweet rikkoo perinteistä asetelmaa sillä, että Nao on pitkään ollut ihastunut silmälasipäiseen enoonsa Sou-chaniin.

honeysosweet_4

Sou on kasvattanut Naoa kymmenen vuotta tämän vanhempien kuoltua. Kravattityöt eivät sopineet yhteen yksinhuoltajuuden kanssa, joten hän lopetti ne ja alkoi pyörittää kuolleiden vanhempien kahvilaa. Sou ei kuitenkaan tunnu kliseiseltä kilpakosijalta, vaikka hänellä onkin lämpimiä tunteita Naoa kohtaan ja vaikka hän ja Onise ovatkin ulkonäöltään kuin yö ja päivä.

Naon ja Soun suhde on nimittäin kaikesta huolimatta lämmin ja kotoisa – kuin kenen tahansa vanhemman ja huollettavan. Nao tuleekin siihen tulokseen, että kenties hän on aina vain kuvitellut pitävänsä Sousta romanttisessa mielessä. Sou antaa jopa siunauksensa Naon ja Onisen seurustelemiselle. Kannustukselle onkin tarvetta, sillä nämä ujostelevat aluksi jopa kädestäpitämistä.

honeysosweet_5

Hylkiöiden ihmissuhteet

Väärinymmärrettyä Onisea pelkäävät niin pikkulapset kuin koulutoveritkin. Luokkaretken ryhmänmuodostuksen myötä hän ja Nao ystävystyvät kahden muun hylkiön kanssa.

Misaki on nättikasvoinen mutta pahasuinen ja katuu äksyilyään aina jälkeenpäin. Vakava ja suorapuheinen Yashiro taas on yllättävän tarkkaavainen, vaikka ei olekaan kovin kiinnostunut muista ihmisistä.

Nelikko päätyy arkisiin pikku kommelluksiin koulussa, kahvilassa ja niiden ulkopuolella. Antaessaan Oniselle ja Naolle omaa rauhaa myös nämä kaksi päätyvät viettämään aikaa kahdestaan, eikä se vaikuta olevan kummastakaan epämiellyttävää.

honeysosweet_1

Kahdeksanpokkarinen Honey So Sweet on Amu Meguron ensimmäinen pitempi sarja. Hänen taiteensa on silti kiitettävällä tasolla, eivätkä efektit ja huumori-ilmeet mene selkeyden edelle.

honeysosweet_3

Sarja on sydäntälämmittävä ja herttainen, mutta toisaalta tunnelmaltaan ehkä vähän turhankin hienovarainen. Hunajan tapaan se on makea ja miellyttävä kokemus, mutta ei ehkä kauhean täyttävä sellainen.

Teos: Harkittava
Söpö mutta ehkä vähän turhankin vähäeleinen romanssitarina, jolla ei ehkä pohjimmiltaan ole kovin paljon omia ideoita.

Julkaisu: 2/3
Normaalia värisivutonta Shojo Beat -laatua.

honeysosweet_kansi2

HONEY SO SWEET (MANGA)

Honey So Sweet

0 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    2/3
  1. Lukijat
    -

Julkaisija(t): Viz
Tekijä(t): Amu Meguro

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut