Akatemia tulevaisuuden superrikollisille

Hollow Fields – arvostelu

Akatemia tulevaisuuden superrikollisille

Sami_Anime Kirjoittanut Sami Karilainen

Lucy Snow on juuri täyttänyt 9 vuotta ja on aloittamassa uudessa koulussaan, arvostetussa Pyhän Galbatin akatemiassa. Valitettavasti hän eksyy matkalla ja saapuu jonnekin aivan muualle…

Hollow Fields on Tylypahkaa huomattavasti tylympi opinahjo. Se on akatemia tieteellisesti lahjakkaille mutta eettisesti piittaamattomille. Siellä lapsista koulitaan tulevaisuuden superrikollisia. Jos luulitte, että yläaste on helvettiä, niin kuvitelkaapa koulu, jossa joka viikon lopussa huonoin oppilas viedään jälki-istuntoon, josta ei ole paluuta.

Hollow Fields on kiehtova sekoitus steampunkkia, Harry Potteria ja Tim Burtonia. Goottityylin maisemaa hallitsevat suuret holvikaaret ja ruusuikkunat, mutta keskiaikaisen ulkokuoren päällä leijuu mystisen teknologian aura. Hollow Fieldsissä ei ole mitään maagista, mutta höyryteknologia on niin edistynyttä, että sillä voi tehdä mitä tahansa. Itse koulurakennus on kuin opettajatkin, ulkoa se näyttää kuolleelta ja ränsistyneeltä, mutta joka puolelta löytyy valtavia hammasrattaita, jotka tuovat siihen elämää.

Hyvä manga ei rajoitu Japaniin

Opettajina koulussa on Insinöörejä, jotka näyttävät ulkoisesti ihmisiltä, mutta toimivat höyryvoimalla. Koneita tai eivät, heistä jokainen on oma valloittava persoonansa. On elävänä täyttämistä ja zombiologiaa opettava aina kärttyinen herra Croach, pirtsakka terveydenhoitaja ja lajien välisen elinsiirron opettaja neiti Ricketts sekä kaunis mutta karmaiseva rehtori neiti Weaver. Oma suosikkini on koulun kiltti ja kohtelias sisäkkö neiti Notch, joka pukeutuu ranskalaisen viehättävästi ja onnistuu siitä huolimatta näyttämään ammattitappajalta hymyillessään.

Loistavien hahmojen lisäksi Hollow Fields tarjoilee mojovasti huumoria. Varsinkin haudanryöstökohtaus on absurdiudessaan ehdoton. Lucy ei ymmärrä, miksi hautoja pitää ryöstää öiseen aikaan, kun se olisi paljon mukavampaa auringonpaisteessa. Silloin haudankaivuun ohessa voisi myös syödä eväitä. Kun Lucyn hahmo tuo vielä paikoin mieleen Yotsuban seikkailut, aletaan olla hyvän mangan parissa.

Hollow Fields on ehdottomasti paras ulkojapanilainen manga, mihin olen tutustunut. Tarina on omaperäinen ja hahmot ovat vielä omaperäisempiä. Suomennoksessakaan ei ole moitteen sijaa. Kieli on soljuvaa ja sopii hyvin hahmojen suuhun. Manga on myös ainoana ei-aasialaisena voittanut Japanin hallituksen myöntämän International Manga Awardin. On synti, jos joku jättää tämän hyllyyn kirjailijan nimen perusteella.

Hollow Fields

23 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    3/5

Julkaisija(t): Egmont Kustannus
Tekijä(t): Madeleine Rosca

Kesto: 3

Plussaa:
Steampunk
Omaperäisyys näkyy
Saa haluamaan lisää
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut