Vampyyrianime uskollisena esikuvalleen

Hellsing: Ultimate – arvostelu

Vampyyrianime uskollisena esikuvalleen

Waksu Kirjoittanut Juha Wakonen

Aluksi on syytä erikseen alleviivata, että Hellsing: Ultimate ei ole sama sarja kuin Japanissa vuosina 2001 ja 2002 ilmestynyt televisioanime. Julkaisun takakannessa mainitaan uuden version olevan ”tuunattu, parannettu ja rankempi” versio – mutta alkuperäisen mangan ystäviä varmasti lohduttaa tieto ennen kaikkea siitä, että se on ensimmäistä sarjaa uskollisempi nimenomaan Kouta Hiranon sarjakuvalle. Ensimmäinen Hellsing-anime on totta kai yksi alan moderni klassikko, ja se tunnetaan hyvin myös meillä länsimaissa. Sarja on kuitenkin aina saanut osakseen kärkästä kritiikkiä siitä, että se otti melkoisia vapauksia alkuperäisen tarinan suhteen ja menetti näin jotakin oleellista sen tunnelmasta.

Tomokazu Tokoron ohjaama Hellsing: Ultimate sen sijaan äyskäröi suoraan Hiranon mangalähteestä. Ensimmäinen 50-minuuttinen anime julkaistiin kaksi vuotta sitten, ja tähän hetkeen mennessä jaksoja on ilmestynyt kaiken kaikkiaan neljä. Vielä on epäselvää se, kuinka pitkä sarjasta loppujen lopuksi tulee. Toistaiseksi kaikki Hellsing: Ultimaten episodit ovat kuitenkin käsitelleet tarinaa yksi mangapokkari kerrallaan. Uusi sarja toisin sanoen tarjoaa jotakin uutta myös ensimmäisen animesarjan jo nähneille, vaikka uutuudenviehätys tosin hieman kärsiikin useaan otteeseen käsitellystä juonesta.

Ikivanhaa sodankäyntiä

Hellsingin tarina ei omaperäisyyden markkinoilla juhli. Sarjan kanssa samanniminen järjestö on suojellut ihmiskuntaa erilaisten elävien kuolleiden maailmanvalloitushaaveilta jo vuosisatojen ajan. Yksi sen kovimmista liittolaisista on itsekin vampyyri nimeltä Alucard. Tämä on sekoitus villin lännen revolverisaarnamiestä ja taikuutta apunaan käyttävää manaajaa. Se, mikä tarinasta on aina tehnyt piirun verran vetävämmän ja mielenkiintoisemman, on tapa, jolla Alucardia kuvataan. Hahmo ei ole mikään pyyteetön hyväntahdon lähettiläs, vaan toimii suuremman päämäärän hyväksi keinolla millä hyvänsä.

Uskollisena Hellsing: Ultimate pysyttelee myös tavassa, jolla tarinankerrontaan yleisemmin suhtaudutaan. Pääpaino on aina toiminnassa, ei niinkään yksityiskohdissa tai moniselitteisten merkitysten rakentamisessa. Hahmot patsastelevat ruudulla, heittävät huulta ja esittävät varsin näyttäviä koreografioita ruudinkäryisten taistelujensa tiimellyksessä. Paikoitellen tyyli tosin tuntuu perustelevan jo itse tarkoituksen, mutta laadukkaan animesarjan viihdearvoa tämä ei vielä yksistään pahenna. Hellsingin uusi tuleminen OVA-muodossa on laadukasta katseltavaa, jonka tulevia osia odottaa varsin mielellään.

Hellsing: Ultimate

25 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    3/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t):
Tekijä(t):

Ohjaaja: Tomokazu Tokoro

Tuotanto: Geneon

Kesto: 50 min

Plussaa:
Tyylikästä toimintaa
Viitebongareiden herkkumateriaalia
Miinusta:
Tyyli käy välillä ennen tarkoitusta...
... ja animaation laatu on epätasaista

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut