Toinen versio Maailmasta

.hack // Taru iltahämärän rannerenkaasta – arvostelu

Toinen versio Maailmasta

Waksu Kirjoittanut Juha Wakonen

The World eli suomeksi käännettynä Maailma on nykyisiä, valtavia tietoverkkoihin rakennettuja moninpeliympäristöjä muistuttava roolipeli. Se on koukuttanut jo yli 20 miljoonaa käyttäjää. Lähes kaiken mahdollistavassa epäpaikassa mikään ei ole sitä, miltä aluksi näyttää. Kun Shuugo ja Lena astuvat mukaan peliin, he huomaavat sen kätkevän sisäänsä yllättäviä salaisuuksia.

.hack // Taru iltahämärän rannerenkaasta on ensimmäinen neljästä kirjasta, jotka Sangatsu Manga tuo nyt myös suomalaisten mangaharrastajien iloksi. Sen tarina kytkeytyy osaksi erittäin laajalle pirstoutunutta ja monilukuista .hack-saagaa, joka on taipunut sarjakuvan ohella myös videopeleiksi ja animeksi. Kaksosten Shuugon ja Lenan seikkailuja kuvittava vauhdikas tarina alkaa muutama vuosi The Worldiin sijoittuvien PlayStation 2 – pelien tapahtumieen jälkeen. Alun outojen kohtaamisten jälkeen Shuugo saa haltuunsa Hämärän rannerenkaan, jonka monien kykyjen avulla esimerkiksi pelin vaarallisen korkeatasoiset päävastustajat taantuvat pelkiksi rivivihollisiksi.

Verkkoroolipeli on juuri niin mielenkiintoinen tapahtumapaikka kuin miltä se ajatuksena kuulostaa. Virtuaalinen maailma mahdollistaa kaikenlaiset tapahtumat ja kohtaamiset, ja sitä hyödynnetään tarinassa erittäin hyvin. Manga myös seuraa tietokoneroolipelin logiikkaa. Henkilöt esitellään joko selvästi etukäteen tai erillisten toimintakohtausten kautta, ja pelissä mukana olevat hahmot ja viholliset luokitellaan hahmoluokan ja tasojen mukaan. Muutenkin tekstissä viitataan koko ajan pelaamista harrastaville tuttuihin käsitteisiin. Lukijan ei kuitenkaan oleteta olevan mikään alan asiantuntija.Tarina on selkeä ja ymmärrettävä, vaikka ei olisi koskaan kirjautunut edes sisään mihinkään moninpeliympäristöön.

Sangatsu Mangan suomennos edustaa jälleen kerran tuttua ja turvallista laatua, vaikka pientä jähmeyttä replikoinnissa onkin paikoitellen havaittavissa. Tämä kuitenkin johtuu ennemminkin alkuperäisteoksesta itsestään kuin kääntäjän ammattitaidon rajoitteista. Huumoria on aina vaikea siirtää kulttuurista toiseen, mutta onneksi .hack // Taru iltahämärän rannerenkaasta luottaa pitkälti kuvallisiin kikkoihin. Tekijät viljelevät äkkiväärää komediaa ja koettelevat lukijan nauruhermoja tämän tästä. Se sopii hyvin tämän mangan shounen tyyliin. Tapahtumat ja yllättävän rikkaat henkilöhahmot kantavat täysin toimintaan perustuvaa juonta, joka pitää lukijan otteessaan

.hack // Taru iltahämärän rannerenkaasta

85 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t): Sangatsu Manga, Kadokawa Shoten
Tekijä(t): Tatsuya Hamazaki, Rei Izumi

Kesto: 4

Kieli: suomi

Plussaa:
Verkkoroolipeli on mielenkiintoinen lähtökohta, Selkeä, vauhdikas ja yksityiskohtainen piirrosjälki
Miinusta:
Juonen langat tuppaavat sekoittumaan, Koko ensimmäinen osa on pelkkää esittelyä

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut