Kun fantasiat toteutuvat

Dissidia: Final Fantasy – arvostelu

Kun fantasiat toteutuvat

Nagstycute Kirjoittanut Pinja Kuusio

Dissidia: Final Fantasy on saapunut suoraan Final Fantasy fanien päiväunista. Tämä pelisarjan 20-vuotispäivän kunniaksi julkaistu paketti asettaa vastakkain sarjan ikonisimmat sankarit ja kelmit, tarjoten pelaajalle ensimmäistä kertaa mahdollisuuden ohjata heistä kaikkia. Jo pelkkä pelin idea riittää siis varmasti tuomaan veden monen sarjan ystävän kielelle.

Onneksemme Dissidia ei kuitenkaan jää pelkäksi houkuttelevaksi ajatukseksi, vaan peli on myös toteutettu aivan esimerkillisesti. Etenkin hahmoihin on panostettu valtavasti, ja jo pelkät mallien liikkeet näyttävät ihmeellisimmissäkin hyökkäyksissä erittäin luonnollisilta. Kun tähän lisätään paikoin jopa erinomainen ääninäyttely, heräävät etenkin ensimmäisten osien hahmot henkiin aivan uudella tavalla. Sokerina pohjalla ovat vieläpä muutenkin upeat grafiikat ja uudet versiot pelisarjan kuuluisimmista taistelumusiikeista, joten ulkoasusta ei juuri valittamista löydy.

Fantastisuus on katsojan silmissä

Toisin kuin sen lähdepelit, Dissidia ei ole roolipeli. Tämä ei ole mikään ongelma, sillä jopa toimintapeleihin tottumattomat pääsevät varmasti kärryille pelin mukaansatempaavasta taistelumekaniikasta pienellä vaivannäöllä. Roolipelien ystäviä ei ole kuitenkaan unohdettu toteutuksessa unohdettu – muuten taistelupainotteisesta pelistä löytyy nimittäin muutamia roolipelimäisiäkin piirteitä. Tarinallisen taistelun ohessa pelaajalle tarjotaan myös Square Enixille tavalliseen tapaan yhtä sun toista pientä tehtävää, eli peli ei pääse loppumaan kesken kovin nopeasti. Tämä pieni tekeminenkin vaatii kuitenkin rutkasti taistelemista, mikä saattaa pitkällä tähtäimellä käydä hieman itseään toistavaksi.

Kaikesta hyvästä huolimatta peli ei ole täysin vailla huonoa. Ennen kaikkea ongelmallista on se, että Dissidian viehätys riippuu laajalti siitä, kuinka useaa Final Fantasy -nimistä peliä on tullut pelattua. Tarina koostuu suurelta osin pienistä viittauksista alkuperäispeleihin, eikä siis välttämättä tunnu kovinkaan mielenkiintoiselta, jos on vasta tutustumassa pelisarjaan. Tämän lisäksi jopa sarjan jokaiseen osaan ihastuneet saavat helposti harmaita hiuksia siitä, miten tietyt hahmot jäävät etenkin tarinassa ikävästi toisten varjoon.

Kaiken kaikkiaan täytyy todeta, että tätä peliä on kutakuinkin mahdotonta arvostella täysin puolueettomasta näkökulmasta. Dissidia: Final Fantasy on ehdoton hankinta erittäin kovan linjan Final Fantasy -faneille, mutta sarjaan enemmän varauksella suhtautuvalle se on todennäköisesti vain yksi taistelupeli muiden joukossa. Pelikokemuksen lopullinen nautinnollisuus riippuu siis paljolti pelaajasta.

Dissidia: Final Fantasy

8 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    4/5
  1. Lukijat
    4/5

Julkaisija(t):
Tekijä(t): Square Enix

Tuotanto: Square Enix

Plussaa:
Mukaansatempaava taistelutekniikka
Toteutus aivan huippuluokkaa
Miinusta:
Tietyt hahmot jäävät toisten varjoon
Viehätys riippuu laajalti pelaajan faniudesta

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut