Pantsut jaksavat naurattaa

AOI House – arvostelu

Pantsut jaksavat naurattaa

Waksu Kirjoittanut Juha Wakonen

Se, että Egmont Kustannuksen sarjakuvauutuus nimeltään AOI House edustaa näinkin suoraviivaisesti sliipattua haaremi-ilakointia, ei varmastikaan ole mikään varsinainen sattuma. Piirrosjälki on ensinnäkin erittäin tuttua kaikille Teiniagentti Lunan lukijoille, koska Shiei-niminen pensselisankari löytyy molempien sarjojen kuvittajan pallilta. Vauhdikkaan animekerhon, villien yaoi-fanityttöjen ja kahden yliopisto-opiskelijakaveruksen välillä aika uskomattomaan keskipakoisvoimaan perustuva tarina taas on lähtöisen Adam Arnoldin kynästä, ja mieshän tunnetaan muun muassa Love Hinan englanninkielisestä käännöksestä. Lukija saa siis odottaa kumpuilevan epätasaista kerrontaa, paljon noloja ja erittäin kaksimielisiä tilanteita sekä joka paikassa vilahtavia pikkuhousuja.

Episodimuotoisena verkkosarjakuvana aikoinaan käynnistynyt, Arnoldin ja Shiein yhteistyönä syntynyt AOI House ei varsinaisesti juhli suurella omaperäisyydellään tai harmaiden aivosolujen vilkasta liikettä vaativalla tarinallaan, mutta ainakin se on rehellisesti oma itsensä. Ja kenties sen tarkoitus ei olekaan kutitella mitään nystyröitä niin korkealla ihmiskehossa. Tällä totta kai viittaan ainoastaan vatsanpohjassa tuntuvaan hersyvään nauruun, en mihinkään navan alapuoliseen meininkiin. Jälkimmäinen on kuitenkin melkein pääosassa, kun Alex ja Sandy saavat kenkää omasta asuntolastaan ja päätyvät asumaan animaatiokerhon tiloihin, jossa komentoa pitävät vähäpukeiset yaoi-fanitytöt.

Pikkuhamsterin erikoiset kujeet

Alatyyliseen huumoriin, kaksimielisyyksiin ja loputtomaan nolojen tilanteiden kavalkadiin raukeavan tarinan yksi pääosa on kuitenkin jaettu astetta – tai kenties pariakin – värikkäämmälle hahmolle. Alun perin koko asuntosotkun nimittäin aiheuttaa kaverusten lemmikkihamsteri nimeltä Echiboo, jolla on lievästi sanottuna erikoinen ja paha pikkuhousu-fiksaatio. Pantsuja aina tilaisuuden tullen sniffaileva hassu otus on koko AOI Housen huumorin kantava voima, joka pieni suunnistajan otsalamppu kiiluen metsästää naisväen pellavapöksyjä ja aiheuttaa näin tietysti mitä hulluimpia tilanteita.

Aina välillä Adam Arnoldin ja Shiein sarjakuva onnistuu kyllä repäisemään irti muutaman todellisen huumorinkukan, ja lukijankin hymy on melko herkässä kaiken menon ja meiningin tiimellyksessä. Valitettavasti tarinassa on myös oma määränsä silkkaa kompastelua, joten sopii toivoa kaiken kaikkiaan neljäosaisen AOI Housen pysyvän edes tyydyttävästi kasassa. Kun kerran tapahtumat sijoittuvat nimenomaan animefanien omaan kerhoon, sinne tänne on nakattu hauskasti viittauksia useiden eri manga- ja animesarjojen suuntaan. AOI Houseen kannattaa kuitenkin suhtautua pienellä varauksella, sillä se saattaa koetella hieman joidenkin mangan ystävien hyvän maun rajoja.

AOI House

11 käyttäjää omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/5
  1. Lukijat
    2/5

Julkaisija(t): Egmont Kustannus
Tekijä(t): Adam Arnold ja Shiei

Kesto: 4

Plussaa:
Vauhtia ja outoutta piisaa
Paikoitellen ihan älyvapaan hauska
Miinusta:
Piirrosjälki persoonatonta ja tylsää

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut