Ninjakoirien historiaa

Akame – arvostelu

Ninjakoirien historiaa

Kajasrinne Kirjoittanut Jani Kajasrinne

akame_kansi1

Ninjakoira Akame on saanut oman historiikkinsa, jossa käydään läpi valkoisten shinobikoirien legendan syntyä. Esi-isä Oozaru oli suuri koirasoturi, joka palveli Igan ihmisninjoja sotivien valtakuntien aikana. Sen poika Hakutaka oli syntyessään väriltään täysin valkoinen. Pimeässä liian hyvin näkyvää pentua pidettiin ninjaksi kelpaamattomana, mutta se hämmästytti kaikki avatessaan silmänsä jo päivän ikäisenä.

Akame1

Akamen legenda tarjoaa taattua Yoshihiro Takahashia sekä tarinaltaan että kuvitukseltaan. Jos aiemmista teoksista tuttu mahtipontinen ja kohtalonhakuinen asetelma ei ala jo kyllästyttää, luvassa on oivallinen loikka muinaisten ninjojen maailmaan Hopeanuolen hengessä. Aluksi monimutkaiselta tuntuva asetelma ihmis- ja koirahahmoineen aukeaa perusteellisen alustuksen jälkeen pikkuhiljaa. 1500-luvun Japanissa elämä oli täynnä petturuutta ja miekkojen kalsketta, eikä ihmisten saati koirien hengellä ollut juurikaan arvoa.

Akame2

Mainioiden taisteluiden ja epätoivon kyllästämä tunnelma saa oivaa taustatukea Juha Myllärin ammattitaitoisesta käännöksestä, ja julkaisussa on mukavan paljon värisivujakin. Ikävä kyllä mustavalkoisten sivujen painatuksessa on mennyt jotain pahasti pieleen. Kaikki harmaasävyt ovat laikkuuntuneet pahasti, ja joka ikinen piirrosviiva on pikselöitynyt. Piirrosjäljen pienimmät yksityiskohdat suttaantuvat kokonaan.

Teos: Harkittava
Piirrosjälki on monipuolista ja selkeää. Tarinankerronta on perusteellista, mutta osa lukijoista lienee jo kyllästynyt aina saman kaavan toistoon.

Julkaisu: 1/3
Laadukas käännös ja loppuliitteitäkin, mutta painojälki ei kestä lähempää tarkastelua.

akame_kansi2

AKAME – HOPEISTEN HAMPAIDEN LEGENDA (MANGA)

Akame

1 käyttäjä omistaa tämän tuotteen

  1. Teos
    2/3
  2. Julkaisu
    1/3
  1. Lukijat
    3/3

Julkaisija(t): Punainen jättiläinen
Tekijä(t): Yoshihiro Takahashi

Plussaa:
Miinusta:

Viimeisimmät arvostelut

Kaikki arvostelut