Mangaka Jiro Taniguchi kuollut

Mangaka Jiro Taniguchi kuollut

Tsubasa Kirjoittanut 14.02.2017 Petteri Uusitalo

Mangaka Jiro Taniguchi kuoli lauantaina 11. helmikuuta. Hän oli 69-vuotias.

Lännessä Taniguchi tunnetaan kenties parhaiten mangoistaan The Walking Man, A Zoo in Winter, Guardians of the Louvre ja The Summit of the Gods. Viimeisimmän pohjalta tuotettiin japanilainen elokuva vuonna 2016, ja siitä on suunnitteilla ranskalainen 3D-animaatioelokuva. Myös hänen mangansa A Distant Neighborhood pohjalta tuotettiin ranskalainen elokuva vuonna 2010.

Japanissa Taniguchi taas tunnetaan kenties parhaiten lyhyeksi jääneestä mangasta Kodoku no Gourmet, jota hän teki yhdessä käsikirjoittaja Masayuki Kusumin kanssa. Sen pohjalta on tehty pitkään jatkunutta TV-sarjaa, joka on saamassa kuudennen tuotantokauden.

Taniguchia arvostetaan etenkin Ranskassa, jossa hänelle myönnettiin Ordre des Arts et des Lettres -kunniamerkki vuonna 2011. Lisäksi hän on ollut ehdolla Eisner-palkinnon saajaksi useampaan otteeseen.

Vuonna 1947 syntynyt Taniguchi on kotoisin Tottorista Länsi-Japanista. Hän muutti Tokioon mangakaksi aikoen ja debytoi 24-vuotiaana. Hänet tunnettiin yksityiskohtaisesta piirrostyylistään ja verkkaisen arkisesta kerronnastaan.

(ANN)

Tuoreimmat uutiset

Inside Mari saa näytellyn nettisarjan 28.03.2017 15:14
Kahdeksan jaksoa kerralla
Tammen mangauutuuksia 27.03.2017 16:42
Julkaistaan kesällä ja syksyllä
Gurazeni saa TV-animen 27.03.2017 14:45
Baseballia rahasta
Gakuen Babysitters saa TV-animen 24.03.2017 13:55
Lukiolaispoika tarhatätinä
Refined Daily Life at the Yokai Apartment saa TV-animen 23.03.2017 14:12
Elämää henkiolentojen kanssa

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti...

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.