Hayao Miyazaki uhkailee palaavansa eläkkeeltä

Hayao Miyazaki uhkailee palaavansa eläkkeeltä

Tsubasa Kirjoittanut 14.11.2016 Petteri Uusitalo

Ohjaaja Hayao Miyazaki on kertonut kiinnostuksestaan ohjata sittenkin vielä yksi kokopitkä anime-elokuva, vaikka hänen kerrottiin vuonna 2013 jäävän eläkkeelle niiden tekemisestä.

Miyazaki kertoi aikeistaan NHK-kanavan eilen sunnuntaina esittämässä, häneen keskittyvässä erikoisohjelmassa Owaranai hito Miyazaki Hayao. Miyazaki esitti projektiehdotuksen elokuussa, mutta elokuva ei ole vielä saanut vihreää valoa.

Elokuvan on määrä olla laajennettu versio 3D-animoidusta lyhytelokuvasta Kemushi no Boro (”Boro-toukka”), jota Miyazaki on parhaillaan työstämässä Ghibli-museossa esitettäväksi. Ghiblillä on tuotettu näitä vain museossa esitettäviä lyhytelokuvia vuodesta 2001 alkaen, ja tästä lyhäristä tulee kymmenes.

Ohjelmassa Miyazaki sanoo, että ei ollut tyytyväinen projektiin lyhytelokuvana, joten hän päätti ehdottaa kokopitkän elokuvan tekemistä sen pohjalta. Hänen projektiehdotuksessaan elokuvan tuotannon olisi määrä alkaa ensi vuonna, ja se valmistuisi 2019.

Vaikka elokuvaprojektia ei ole vielä hyväksytty, Miyazaki työstää sen kuvakäsikirjoitusta parhaillaan siitä huolimatta. Samalla hän työskentelee lyhytelokuvaversion parissa, jonka on määrä valmistua noin vuoden sisään.

Miyazakin eläkkeellejäämisestä kerrottiin vuonna 2013, ja tämän jälkeen hänen on oletettu keskittyvän lähinnä lyhytelokuvien tekemiseen. Tämä oli häneltä ensimmäinen eläkkeellä uhkailu sitten vuoden 2001, ja sen uutisoitiin siksi laajalti olevan lopullinen sellainen.

miyazaki_boro

Miyazaki kokeilee piirtotabletin käyttöä.

miyazaki_boro2

Boro kuoriutuu.

miyazaki_boro3

Aikataulusuunnitelma ja Miyazakin kirjoittama kommentti, jossa hän huomauttaa olevansa 78-vuotias vuonna 2019 ja miettii, mahtaako olla silloin enää elossa.

(ANN)

Tuoreimmat uutiset

Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään
Numero 2/2018 ilmestynyt 11.05.2018 18:30
Kaupoissa tänään
Numero 1/2018 ilmestynyt 22.02.2018 17:14
Kaupoissa perjantaina
Numero 7/2017 ilmestynyt 14.12.2017 16:26
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2017 ilmestynyt 20.10.2017 14:00
Kaupoissa perjantaina

3 kommenttia. Lisää kommentti...

Ginga

Pisteet: 0

Ginga sanoi:

Jotenkin en ole yllättynyt vaikka Miyazaki palaisikin eläkkeeltä xD

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Jotenkin tuntuu, että tää herra tulee todellisuudessa tekemään leffoja vaikka hautaan asti. Eläkkeellä on liian tylsää ja yksitoikkoista kaikkien niiden leffojen jälkeen :P.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Visionäärit, jollainen Miyazaki ehdottomasti on, eivät useinkaan vetäydy lopullisesti elämäntyöstään. Walt Disney ja Carl Barks, näin länsimaisia esimerkkejä mainitakseni, eivät koskaan täysin jättäytyneet pois animaation, sarjakuvan ja luomiensa hahmojen seurasta.

En siis ihmettelisi, vaikka Miyazaki vielä astuisi valokeilaan kerran jos toisenkin ennen poismenoaan (joka ei toivottavasti ihan heti tapahdu). Hän edustaa kuitenkin studioineen klassisen koulukunnan animaatiota, joka on mielestäni säilyttämisen ja uusille sukupolville siirtämisen arvoinen kulttuuri-ilmiö.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.