Egmont lopettaa manganjulkaisun

Egmont lopettaa manganjulkaisun

Tsubasa Kirjoittanut 27.11.2013 Petteri Uusitalo

Egmont Kustannus lopettaa suomenkielisen manganjulkaisun kokonaan.

Kustantamo on viime vuosina julkaissut vain kahta sarjaa, Gosho Aoyaman Salapoliisi Conania ja Rumiko Takahashin Rinneä. Vuodenvaihteen jälkeen uusia pokkareita ei enää julkaista.

Conanin julkaisu jää pokkariin 77 ja Rinnen julkaisu pokkariin 14.

Egmontin mangakustannuspuolta on viime vuosina supistettu rajusti. Syyskuussa 2010 aloitettu Rinne jäi sen viimeiseksi uudeksi mangaksi.

Kesäkuussa 2010 aloitettu kymmenpokkarinen Kitchen Princess julkaistiin loppuun asti; sen viimeinen pokkari julkaistiin joulukuussa 2011. Hirviöprinsessa Himen julkaisu taas jäi maaliskuussa 2011 julkaistuun 12. pokkariin.

Egmont aloitti suomenkieliset manganjulkaisunsa vuonna 2003 Takahashin Ranma 1/2:lla. Sen vuonna 2005 julkaisema Time Stranger Kyoko oli ensimmäinen suomeksi julkaistu shoujomanga. Salapoliisi Conanin julkaisu alkoi vuonna 2004, ja se oli tähän asti Suomen pisimpään julkaistu edelleen ilmestyvä manga.

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

21 kommenttia. Lisää kommentti...

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

EIIIIIIIIIIIIIH! Conan on ollu jo pitkään lempisarjani! D; ja mäkun ootin hartaasti. Toivon että Conanin julkaisua jatketaan. Pakko lukee loppuun saakka. Eikö voisi julkaista edes uusintapainoksia? Nyt loppu maailma.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

PLEASE, hyvä Tammi-punainenjättiläinen-sagatsumanga, voisitteko TE jatkaa Conanin loppuun! ONEGAI! Ostaisin takuuvarmasti mihinhintaan hyvänsä. Conania ei pitäis ikuisuuden jatkua joten ois kiva että saisin lukea loppuun omalla äidinkielelläni. (Sen verran raskasta englantia) Jäi muutenkin liian jännään kohtaan. Lempisarjani jo montavuotta. OLKAAKILTTEJÄ! Elämä loppu nyt ;(

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Olen kyllä nyt vihainen Egmont kustantamolle. Salapoliisi Conan on vielä suosikki manga sarja mitä tykkään lukea. Rinne sarjastakin tykkään, mutta enemmän Conanista.

Toivoisin että Sangatsu Manga tai Punainen jättiläinen jatkaisi kummankin sarjan julkaisua eteenpäin siihen mihin ne jäivät.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Kyllä se on Egmontissa se syyttäminen, jos Conan roikkui myyntitilaston häntäpäässä; ohut manga ja (ainakin minun ostamissani) painomustetta irtosi sormiin lukiessa –> parikin vaaleaa paitaa/ pöytäliinaa pilalla. Silti ostin aina conanin kun sellainen kaupan hyllylle ilmestyi.

Sangantsu manga, punis, olkaa hyvä jatkakaa Conania tästä eteenpäin.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

älkää käsittäkö väärin mutta MITÄ hyvii mangoja sillä egmontilla oli ees , musta sil ei ollu hyvii mangoi , se kai myös johtuu siitä et luen vaan gingaa ylipäässä 😀 ? anteeks jos joku suuttui kun sanoin et ’ musta sillä ei oo hyvii mangoi ’ SORRY!

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

JOS punis ottas conanin suomennettavaks mun elämä ois pilalla koska inhoon sitä sarjaa!

(ANTEEKSI TUHANNESTI CONAN FANEILLE)

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

no, nyt voivat aidot harrastajat taas palata vähän vanhaan ja kerätä jotakin alkukielellä hankittuaan ne ankarasti netissä ponnistellen. Nyt ei tarvitse vinkua käännösten huonoutta kun saa itse tykönään pohtia ilmaisun merkitystä ja jakaa sen samanhenkisten kanssa. Muut voivat harmitella liiketoiminnan karuutta ja kenties toivoa, että edes joku joskus voisi vähän uhrata ajatusta toisenlaisen kulttuurin tuomiseen vaikka se olisikin kaupallista massakulttuuria.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Toivottavasi punis tai sangatsu ei lopeta koskaan mangan julkaisua niin kuin egmont.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Pitäisi melkein pistää pystyyn pienkustantamö joka julkaisisi keskeneräiset loppuun…. onhan nimittäin sangatsukin jättänyt kesken jotain (mm. Arki 1-6, eikä loppuun asti luvattu….vaik ite oisin ostanut).
Digikamaan kait siirtyminen ”tulevaisuutta” mutta paperisen parissa ei ole laite/sähkö riippuvainen jne….

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Höh… Luin Conania muutaman pokkarin verran kun sitä alettiin julkaista Suomessa, mutta en voinut käyttää rahaa niin monen sarjan keräämiseen, joten se jäi… Tähän asti. Nyt kun olen innostunut lukemaan sarjaa uudestaan (ja valmis taas metsästämään pokkareita hyllyyn), niin selviää että julkaisu loppui juuri, eikä uusia pokkareita ole enää tulossa. Mikä pettymys… Onneksi sarjaa julkaistaan vielä Japanissa, ja ilmeisesti myös englanniksi, joten menetys ei ole niin kova. Mutta sääli kuitenkin, ettei näitä sarjoja jatkettu loppuun saakka…

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Ei ei ei tää ei voi olla totta!!! D; punis tai sangatsu pelastakaa mut ja jatkakaa tän julkaisua! 🙁

Tsukiyo

Pisteet: 0

Tsukiyo sanoi:

Nyt täytyy pistää sormet ristiin, että Punis tai Sangatsu Manga jatkaisi Conanin ja/tai Rinnen julkaisua. Moni sarjan lukija muuten menettää lukukokemuksia ja Rinne kuuluu lempisarjoihini.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Egmontin mangat oli suoraan sanottuna perseestä…………..

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

EIKÄ!!! Olen tässä viimeisen viiden kuukauden ajan tarkkaillut lehtihyllyjä ja ihmetellyt kun Conania ei tule.. Näinhän siinä! JONKUN ON PAKKO OTTAA CONAN KÄÄNNETTÄVÄKSI! Haluan lukea sitä jatkossakin suomeksi!

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Mua alko niin pahasti harmittaa kun Rinne-sarjan kääntämiset loppu 14. pokkariin ): itku melkein tuli kun viimeisen sivun näin ja tiedon tietää sain että eipä tuu enään )’:: HARMITTAA SYVÄSTI..!

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

ihmettelinki kun ei Conania enää kaupasta löytynyt. Itse en ole ostanut kaupasta yhtäkään mangaa vaan kaikki omistamani Conanit on kirpparilta ja niitä on yli 30. Sitten päätin lähteä kauppaan ja ostaa uusimman. Sitä ei sitten löytynyt, joten tuli ostettua pokemon adventures. Conan oli se joka minut toi mangan ja myöhemmin animenkin pariin noin kolme vuotta sitten. Manga jää sitten kesken, jos joskus onnistun ne keräämään. Animea olen netistä katsonut ja sinne sitä tuleekin, joten sen ainakin katson kunnialla loppuun.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Ja conania en ala englanniksi tilaamaan, kun nimetkin on käännetty englanniksi. Luen conanit mielummin nimillä sinichi kudo kuin jimmy kudou.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Just luin jostain et salapoliisi conan alkaa tulemaa loppua kohden:( veisivät kunnialla loppuun minkä on aloittanut!!

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Eli Conania ei enää julkaista Suomeksi?

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Conan oli joskus suosikkisarjani. Minulla ei ole kaikkia osia, mutta parisenkymmentä on kerättynä. Sarja jäi minulta kesken muutama vuosi sitten elämäntilanteen (ja myös rahatilanteen) muuttuessa… Yhtä äkkiä conanit hävisi kaupoista ja luulin sarjan saaneen päätöksensä. Nyt eilen sain vanhemmiltani mangani ja ajattelin kerätä kaikki conanit. Tässä pienen googlettelun tuloksena löysin tämän… Harmittaa kyllä, taidan myydä keräilyni pois.. Ps. Ainakin Conan animesta olen kuullut huhuja että sarjan viimeinen osa on jo tehty, mutta se julkaistaan vasta Goshon kuoltua.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

^ Mahdatko tarkoitaa, että viimeinen manga chapu olisi tehty? Conan manga kun tulee lopumaan ennen animea.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.