Fairy Tail -anime jatkuu

Fairy Tail -anime jatkuu

Tsubasa Kirjoittanut 11.07.2013 Petteri Uusitalo

Fairy Tail -TV-animen esittäminen jatkuu.

Anime päättyi tämän vuoden maaliskuussa. Se alkoi syksyllä 2009, ja jaksoja ehti kertyä 175.

Alkuperäismangan tekijä Hiro Mashima vahvisti Twitterissä, että sarja jatkuu siitä mihin jäi.

Fairy Tail -manga on ilmestynyt Kodanshan Weekly Shonen Magazinessa vuodesta 2006 alkaen toistaiseksi 38 pokkarin verran.

(Manganewsjapon)

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

38 kommenttia. Lisää kommentti...

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Eikö tuon animen jatkuvuuta olisi voitu ilmaista vähemmän pervolla kuvalla? Hitto, miten sekstistinen Mashima on.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Niin ikävää kuin se onkin, on japanilainen sarjakuvateollisuus enimmäkseen vain kaupallista. Paljas pinta myy parhaiten.

Itsekään en ole fanipalvelun ystävä. Olen kyllä kiinnostunut Fairy Tail-sarjasta ja voisin tutustua siihen lähiaikoina.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Kiinostavan oloista, vaikka en 100 % varmudella tule tuota seuramaan. Fairt Tail ei kiinosta näes. Mielestäni se on liijan One Piecein näköinen. Jos rupeaan seuramaan tuota, niin sitten seuraan sitä mangana, koska en pidä anime tyylistä niin paljon.

Tunustetaan kyllä ohi mennen, että One Piecein ja Fairy Tailin fanipalvelu on tosi ylimenemää. En ymmärrä mitä kiinostavaa on jättimäisissä ja heiluvissa rinnoissa?

Araav-sama

Pisteet: 0

Araav-sama sanoi:

Oikeesti kaikki aina vaan valittaa Fairy Tailist… sitä ei oo pakko lukee/kattoo jos ei taho…
eikä se ees oo nin fan service pitost(no välil ehk muttei aina)
). Siinä on oikeesti erittäin hyviä kohtia

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Tätä uutista oon kyllä odottanu, ihanaa!! Vihdoinki pääsee takas lempianimen pariin. :DD

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

”Oikeesti kaikki aina vaan valittaa Fairy Tailist… sitä ei oo pakko lukee/kattoo jos ei taho…
eikä se ees oo nin fan service pitost(no välil ehk muttei aina)”

Mitä sitten? On minulla kavereita jotka seuraavat sitä, mutta on myös niitäkin jotka eivät seuraa olenkaan.

Fanipalvelusta sanon siihen, että se mikä siinä on epärealistista on se (mitä olen kuulut), että siinä Lucyn rinnat kasvavat nopeasti ja koko ajankin tuntuvat kasvanan. Todella todella epäloogista.

FantashiaWolve

Pisteet: 0

FantashiaWolve sanoi:

Onhan niitä paljon muitakin ”epäloogisia” animeja ja kyllä Fairy Tail kuuluu niihin en sitä lähe kieltää vaikka onki mun suosikki.
Kannattaa kuitenki muistaa ettei kaikkea tarttee tosissaan ottaa, eihä mistää tulis muute mitään.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Ymmärrän, että fanservicen määrä voi vieraannuttaa joitakin FT:n parista. Mutta minua se ei ole sarjassa häirinnyt, olen aina suhtautunut siihen vain lisämausteena, josta jotkut tykkää, jotkut ei, mutta joka ei ole se varsinainen pointti. Sillä minusta Fairy Tail on ennen muuta persoonallisia, kiinnostavia hahmoja, hauskaa huumoria ja kieli poskessa-henkistä seikkailua maagisessa maailmassa.

Saa nähdä, miten anime jatkuu tästä eteenpäin, sillä käsittääkseni manga ei ole jatkunut kovin kauan siitä kohdasta, johon anime jätettiin… (en ole lukenut vielä siitä eteenpäin, joten PLIIS ei spoilereita)

FantashiaWolve

Pisteet: 0

FantashiaWolve sanoi:

Niin muute: Onkos kenelläkään tietoo et millos Fairy Tail jatkuu? (Päivämäärä tai jotai?) o___o

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Itse lopetin Fairy Tailin lukemisen kesken. Huumori ei ollut mieeleni ja tota tosiaan se Mashiman näkemys nais kauneudesta oli tyhmää. >__< Sori fanit.

Ginga

Pisteet: 0

Ginga sanoi:

FT on mun omii suosikki sarjoi, mutta tuo mainos painottaa liikaa paljasta pintaa. Olis ny laitettu ees joki takki päällee. Vaikka ittee ei koskaa häirinny yli suuret rinnat tai paljas pinta.

Nii tosiaan Ft on ihan oikeesti hyvä sarja, eikä sitä oo pakko kattoo tai lukee! Ei tartte tulla tänne valittaa jos ei hetkauta.
Ja kaikki mangat ovat täynnä epäloogisuuksia.

Tsubasa

Pisteet: +2

Tsubasa sanoi:

Tuo ei muuten ole mainos, vaan ihan vain mangan luvun 341 aloitusaukeama. Siinä vain satutaan mainostamaan animen jatkumista.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Ft on ihan hyvä ja sllä sipuli!!

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

kyllä hei aika monissa animeissa niitä isompiikin tissei on …ja FT kuuluu minunkin suosikkeihin.Ja vaikka mangan alkuvaiheilla tyyli muistutti onepieceä..so what!?tyylejä on ennenkin vähän kopioitu.ja mielestän FT:ssä on aivan ihana hahmokaarti!mikään hahmo ei mielestäni ole oikeen ärsyttävä(mikä on minusta ihme) 🙂

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Itse en ole lukenut Fairy Tailia, enkä katsonut animea enkä aiokaan. Kokosarja tuntuu pyörivän fanservisen ympärille. Jo viime luvuissa Lucy on ollut ihan kokonaan nakuna, Erzan pitäisi olla joku soturiprinsessa, mutta enemmän ja vähemmän se on puolialasti kun tulee jotain ihmeen power-uppeja ja Lucy on vaan joku untuvikko, joka ei tunnu kehittyvän yhtään. -_-’ Ja jos todisteet ei riitä, niin mietitään esim. Lucyn ja Erzan power-uppeja, tai millä nyt niitä kutsutaankin FT:ssä. Jokainen uusi asu on aika paljastava tai seksistinen. Lucyllä kissankorvat ja mustat pitsivetimet -joo, eikun rökittämään hirviöitä. Erza sisäkön asussa -eikun rökittämään hirviöitä. Se, että Grayllä ei ole puseroa ei paljon auta naisyleisöä…se tuntuu vain olevan tekosyy, että tytöille voi antaa enemmän ja enemmän seksistisiä asuja. Ja ennen kaikkea häiritsee se, että aina kun Lucy poseeraa jossakin niin aina rintavakoa tuodaan etualalle, tai jotain muuta pintaa, joka ei jätä paljon mitään arvailujen varaan. Muut päähenkilöt, esim. Natsu, ovat sitten ihan siististi puettuja ja saavat ihan kivat asut aina kun tulee power-uppeja. En ole nähnyt kertaakaan Natsun tai Grayn saavat power-uppeja missä pojat olisivat vain pienissä housuissa, poseereemassa… Eli, Fairy Tail on aika seksistinen naisia kohtaan, vaikka ihmiset väittäisivätkin muuta. Puhumattakaan siitä, että päärooleissa olevat naiset ovat jakautuneet kahteen ryhmään: Lucy; untuvikko blondi, joka ei millään tunnu ikinä kasvavan ja tarvitsee aina jonkun hyyssäämään perään. Erza; kova, tiukka ja kylmä sotuprinsessa, joka välillä kuitenkin menee tunteelliseksi idiootiksi.
Et joo, ennen kaikkea se paljas pinta myy Fairy Tail:ssa, mutta hei! Sehän onkin shonen, joten se on täysin sallittua. xP

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Pikku lisä tietona Lucyla ja Erzala ym. nais hahmoilla, joilla on isot rinnat, niin heillähän pitäisi olla selkä ja niska kippuja. Mutta eipäs ole paitsi, jos he eivät vaan ilmaise niitä.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Anteeksi kovasti kommenttini mutta Vierailija joka sanoi ”Itse en ole lukenut Fairy Tailia, enkä katsonut animea enkä aiokaan ”, miten sitten ”tiedät” noin hyvin sarjan luonnetta ja hahmojen tyyliä? Jos paneutuisit lukemaan sarjaa enempää kuin vain google kuvien perusteella, tietäisit kuinka hölmöltä väitteesi kuullostavat.
Ja kuinka yksityiskohtaista tietoa sinulla onkaan, ottaen huomioon ettet ole koskaan lukenut etkä katsonut sarjaa. Mikä mättää siis? 😀 Jokaisella saa kyllä olla oma mielipiteensä, mutta mielipiteen perustelu faktoilla olisi kannattavaa, valheeseen perustuvat väitteet tuovat vain mielipahaa ja noloja tilanteita.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Jaajaa… Itse tiedän Fairy Talen vain nimeltä, joten en ota siihen siihen tämän enempää kantaa. Sen sijaan en malta olla kommentoimatta keskustelua.

Kun otetaan huomioon sarjan pääsääntöinen kohderyhmä (miespuoliset henkilöt), on aika itsestäänselvää, mitkä ruumiinosat milläkin sukupuolen edustajalla siellä pääsääntöisesti on piirretty vilkkumaan. Jokainen lukekoon vaikka Tsubasan erinomaisen ”Tissejä ja pantsuja” -artikkelin (Otakunvirka-blogi), jos haluaa sivistää itseään asian faktoilla.

Liiallinen on suhteellinen termi ja liitettynä fan serviceen asiasta tuleekin subjektiivinen näkemys: joidenkin mielestä liiallisuus pilaa muuten hyvän sarjan, toiset taas pystyvät elämään asian kanssa. Kuitenkin yksi asia on tieteellisesti relevantti: muutamia mahdollisia poikkeuksia lukuun ottamatta fan servicellä itsellään ei ole niin oletettavan suurta painoarvoa, että se vaikuttaisi sarjan muihin oleellisiin elementteihin kuten juoneen ja tekisi näistä tavalla tai toisella huonompia. Tietenkin meidän täytyy muistaa sellaisten sarjojen olemassaolo, joiden pääasiallinen elementti on itse fan service, ja ne muuten huonosti tehdyt ja fan servicea vilisevät sarjat, mutta näistä ei tämän enempää.

Jos jotakin ei tietynlainen fan service miellytä, on hänellä oikeus mielipiteeseensä. Jos joku toinen sitten taas kokee tämän asian ilmaisemisen loukkaavana ts. tulkitsee mielipiteen ”valittamisena”, niin olkoon. Muistakaa kuitenkin, että ”valittajatkin” voivat kertoa kantansa, eikä tällä välttämättä ole tarkoitusta laulaa koko sarjaa suohon.

Mielestäni on hyvä, että uutisista kirpoaa kaikenlaisia keskusteluja, ei vain tyyliin: ”tämä sarja X on paras ikinä, kivakiva että se nyt julkaistaan sindariksi!” Eihän me kuitenkaan eletä Pohjois-Koreassa, jossa johtajan hautajaisissa vähemmän itkeneet tuomitaan työleirille, eihän? 😉

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Anteeksi kovasti kommenttini mutta Vierailija joka sanoi ”Itse en ole lukenut Fairy Tailia, enkä katsonut animea enkä aiokaan ”, miten sitten ”tiedät” noin hyvin sarjan luonnetta ja hahmojen tyyliä? Jos paneutuisit lukemaan sarjaa enempää kuin vain google kuvien perusteella, tietäisit kuinka hölmöltä väitteesi kuullostavat.
Ja kuinka yksityiskohtaista tietoa sinulla onkaan, ottaen huomioon ettet ole koskaan lukenut etkä katsonut sarjaa.

Kaverit on kertoneet tästä sarjasta, jotten kyllä sillai ositain tiedän.

Onkos minun muka pakko katsoa tai lukea FB:etä?

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Itse pidän fanserviceä ok:ona, kunhan se ei mene liijalisuuksiin. Esim. Highschool of the Deadissä se oli minusta yli menevää, että tunsin katselevani hentaita. Rintoja ja pantsuja näkyi jopa vakavissa tilanteissa (joidenkin kuolessakin), että mietin mitä tekijät ovat ajateleet?

On myös myönetävä, että eikös sarjassa voisi olla
fanserviceä myös tyttöille ja naisille, eikä pelkästään pojille ja miehille?

Fairy Tailin fanipalvelu on epärealistista, mutta tuohoon edellä mainituun sarjaan fiksumpaa kyllä.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

”Anteeksi kovasti kommenttini mutta Vierailija joka sanoi ”Itse en ole lukenut Fairy Tailia, enkä katsonut animea enkä aiokaan ”, miten sitten ”tiedät” noin hyvin sarjan luonnetta ja hahmojen tyyliä? Jos paneutuisit lukemaan sarjaa enempää kuin vain google kuvien perusteella, tietäisit kuinka hölmöltä väitteesi kuullostavat.
Ja kuinka yksityiskohtaista tietoa sinulla onkaan, ottaen huomioon ettet ole koskaan lukenut etkä katsonut sarjaa. Mikä mättää siis? Jokaisella saa kyllä olla oma mielipiteensä, mutta mielipiteen perustelu faktoilla olisi kannattavaa, valheeseen perustuvat väitteet tuovat vain mielipahaa ja noloja tilanteita.”

Ihmisen ei tarvitse seurata jotain kyseistä sarjaa, tietääkseen siitä asioita. Nyky-yhteiskunnassa ihmiset saavat aika paljon jo sellaista tietoa, mitä eivät edes haluaisi, jos käyvät säännöllisesti jollain tietyillä sivustoilla, jotka liittyvät juuri esim. mangaan, tai animeen.
Esimerkiksi, jos käyt DeviantArtissa, niin tiedät aika tasan tarkkaan Naruton uusimman luvun käänteet, koska monet tekevät aina uusimmista luvuista fanitaidetta TAI värittävät kyseisen luvun kuvia. Jos nyt sanot ”en mä silti tiiä mitään noista kuvista” niin valehtelet. Vaikka lukisit Narutoa ihan suomen julkaisu tahtiin, niin aika moni silti tietää jo esim. *SPOILER* Tobi oli Obito *SPOILER END*, ja sitä ennen tiedettiin ettei Tobi ollutkaan Madara…sillä mihin sinä laitat silmäsi, jos ihan etusivulla komeilee jokin spoileri kuva? Ja tietääkseni aika moni osaa täällä lukea ja englantiakin opetetaan jo aika nuoressa iässä Suomessa. Sama Fairy Tailissa. Monet ihmiset värittävät uudelleen uusimpien lukujen spoileri-kuvia ja varsinkin fani-service kuvia, joita on aika paljon. (Sillä jos fani serviciä, varsinkin miehille, ei olisi paljon, niin ei varmaan olisi niin paljon näitä kuvia väritettynnekään.)
Ja jos sanot nyt ”mut mä en käy DevianArtissa” tai jossain muualla sivustolla, missä voi katselle animeen ja mangaan liittyviä kuvia, niin ainakin aika monet käyttävät vielä YouTubea. Ja jos katsoo jotain AMV:tä sieltä, niin Fairy Tail putkahtaa aika monesta…sehän on alkanut kiriä Kolmen Suuren sijalle. (Siis Kolme Suurta = One Piece, Naruto ja BLEACH, ja koska BLEACH anime loppui, niin Fairy Tailin on ajateltu ottavan sen paikka.) Joten ei mikään ihme, jos on nähnyt pätkiä väkisinkin Fairy Tailista jonkun moni-AMV:ssä. Puhumattakaan siitä, että kaverit voivat kertoa sinulle aika paljon jostain sarjasta, tai jos seuraat jotakuta esim. tumbler:ssa ja seuraamasi henkilö kiinnostuu yhtäkkiä Fairy Tailista. Eli väite ei välttämättä perustu valheelle, jollei kyseinen henkilö asu nyt ihan pullossa, kuten sinä ilmeisesti niin luulet.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Jaahas..tässä ilmoitettiin vaan animen jatkumisesta…ja aika moni tarttuu helposti toisten kommentteihin.ja nyt kun kerran oman mielipiteen leviys on sallittua..niin sanompa vaan että FT on ihan jees..olkoon niitä tissejä ja perseitä..ylikokoisia tissejä on joka puolella animemaailmassa joskus vähemmän joskus enemmän..ja jos joku haluaa väitellä kanssani,niin siitä vaan!

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

by the way olen aina tiennyt että tobi on obito.tiesin silloin jo kun hahmojen äänet täsmäsivät..nauroin vaan hemmetisti kun jotkut fanit kielsivät asiaa niin hitosti.Sekin on myös vittumoista kun spoilereilta ei oikeen voi välttyä..mutta nykyään arvaan melkein puolet mitä narutossa tulee tapahtumaan..eli jee?(tuli vaan tää mieleen,edellistä kommentoitsiaa ylempänä olevan sanoista)

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

omamielipide,omamielipide?

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Teidän kuka oli Tobi, koska luin sen mangana ennen fani taiteita.

Ja minä käyn monesti DeviantArtissa. En vaan katso aina uudempia piiroksia.

Vihaan seksismiä ja tämän vuoksi haukun joidenkin animeiten ja mangojen fanipalvelun. Muutama kaverikin on sanonut, että Japani on seksistinen maa. En tiedä tarkemmin asiasta, mutta en ihmettelisi jos asia olisi niin.

Kunoichi

Pisteet: 0

Kunoichi sanoi:

Fairy Tail ei ole koskaan ollut sarja jota olen seurannut eikä tule olemaan, mutta onnittelut teille jotka pääsette seuraamaan taas mieleistä sarjaanne! :3

Terveisin joka epätoivoisesti odottaa suosikki sarjansa kolmatta kautta ;;____;;

:DD

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Rinnat näkkyy niin maailman loppu tullee ilmeisesti. Kukkahattutätejä koko sivu täynnä

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Voi itku ja kyynel animessa näkyy piirros tissei.
Koittakees ny herät ne on vaan sarjakuvii

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

kellään tietoa millon fairy tail jatkuu? onko siitä ilmoitettu missään?

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Porukat jotka valittaa näist naisten rinta kovoista jne. on sarjas mieski joka sattuu menettämään vaattensa jatkuvasti ja toinen pää henkilöistä vetää vatsa melkeen paljaana myös. Mies hahmo.
Et siin on kumpaaki, mies ja nais hahmoja vähä pukeisissa. 😛

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Itse katselen Fairy tailia enempi juonen (ja paritusten >:D) takia. Onhan se toki toistuvaa ja fanserviceä on joka puolella, mutta nyt kun kerran on jäänyt jumiin niin ei irti pääse..

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Siis onko kaikki seonnu?!

Mitä ihmeen tyydytystä te saatte siitä kun tulette tänne kitisemmään minkä takia ette pidä Fairy Tailista, oli ne sitten Lucyn rinnat tai Exceedit niin menkää kattomaan jotaki Seineniä jos ei kiinnosta. Fairy Tail on oma suosikkini joten otan tämän ilolla vastaan vaikka tiesinkin jo animen jatkumisesta paljon ennen tätäkin uutista.

Jättäkää ne tissi jutut sikseen ja menkää pimeään nurkkaan imemään peukaloa jos tästä uutisesta joku mielensä on pahoittanut!

Aamen.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Lol tätä kommenttiketjua 😀
Juu himpun ärsyttäviä ovat kyllä fanservicessä ja toisinaan animessakin väkisinviljellyt (piilo)pornokuvat, mutta niin kauan kun niitä on vähän, on minulle ihan sama. Fanilerssiservicestä en jaksa muutenkaan kiinnostua. Fairy Tail on useimmiten ihan hyvää puuta (yhtä lähes 20 jakson fillerijakson piirteitä omaavien jaksojen pätkää 1. kaudella lukuunottamatta (en ole edes lukenut mangaa)), joten Lucyn seksistisrasittava blondistereotyyppi menee puolestani rahalla elävien käsikirjoittajien myyntitilastojen tutkimisen piikkiin. Mielestäni harvinaisen hyvä sarja.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Jaa

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

mmmmm.. boobs :3

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Minä rakastan Fairy Tailia. Osittain tarinan juonen takia ja Se on niitä harvoja animeita, jotka saisivat minut itkemään. Lisäksi Natsu on suloinen.

Nalu forever

Pisteet: 0

Nalu forever sanoi:

Heihei

Lucy on kyl ihan sika voimakas, varsinki Tartaros Arcissa, kun saa Aquariuksen voimat, ja kutsuu Celestia Spirit kuninkaan. Fairy Tail ei muuten muistuta paljoakaan OPtä FMAta ehkä vähän, paitsi et tuo on mielipideasia. Ja Erzahan on semmone joka pukee ylensä jtn kissapupu pukui, ja sit laittaa kans Lucyn pukee semmoset vaatteet. Okei, myönnän et Lucyn rinnat kasvaa ihan sikana, mut jos kattoo sen jakson missä niiden sielut vaihtaa kehoja, nii Gray ilmottaa siitä et sen selkä on ihan sika kipee.. Sitä paitsi, koko sarja ei oo täynnä jotain himputin tissi juttuja, vaik välil semmost läppää se Mashima sinne tunkee. Jos on kattonu joka ikisen jakson siitä ihanasta sarjasta, ymmärtää et nuo väitteet ”fairy tail perustuu lucyn tisseihin ja lentäviin kissoihin” on aikas öhm.. No ei ainakaan totta.. (koska sarjahan siis perustuu NaLu shippaukseen ja Natsun että Grayn tappeluihin) Mut joo, ilmaisimpahan nyt vaan asiani tähän viestiketjuun, varmaa 2900 vuot myöhässä 😀 Kaikil on kyl oma mielipide, ei sillä ettei sitä sais olla..

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Itseläni on pari kaveria jotka lopetti Fairy Tailin seuraamisen, kun eivät jaksaneet sen yhtäläisyyksiä One Pieceiin. Sitten pari muuta kaveria, jotka on kovia OP faneja eivät ole seuraneet olenkaan, juurikin yhteiläisyyksien takia. Itse en voi kommentoida, koska en ole lukenut ja katsonut sitä, mutta kyllä piirostyyli todealla tuo mieleen OP:een. Samoiten fanservice on kavereiden perusteela samanlaista OP:en kanssa (ja tyhmääkin).

Haluasin tosin kyllä nähdä sen hetken, kun Lucy ja Erza valitaa niskakivuista ja siitä, kun he eivät voi kävellä selkäsuorassa, sillä TOSIELÄMÄSSÄ niin olisi jos on isot rinnat.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.