Monsterista ehkä näytelty HBO-sarja

Monsterista ehkä näytelty HBO-sarja

Tsubasa Kirjoittanut 26.04.2013 Petteri Uusitalo

Naoki Urasawan Monster-mangan pohjalta on suunnitteilla näytelty yhdysvaltalainen TV-sarja.

Sarjaa kaavailee kaapelitelevisioyhtiö HBO. Ohjaajaksi on kiinitetty Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth). Sarjan pilottijakson käsikirjoittavat del Toro ja Steven Thompson (Dr. Who, Sherlock).

Monster kertoo Saksassa elävästä japanilaisesta aivokirurgi Kenzoo Tenmasta, joka eräänä päivänä pelastaa vakavasti loukkantuneen 12-vuotiaan pojan. Pojasta kasvaa häikäilemätön psykopaattimurhaaja, ja omantuntonsa riivaama Tenma jahtaa tätä läpi Euroopan poliisit kintereillään.

Urasawa on Japanin kuuluismpia mangakoita. Hänen 20th Century Boys -sarjansa sovitettiin kolmeksi näytellyksi elokuvaksi 2008-2009, ja Madhouse tuotti Monsterista 74-jaksoisen TV-animesovituksen vuosina 2004-2005.

18-pokkarinen Monster ilmestyi Shogakukanin Big Comic Original -lehdessä vuosina 1994-2001. Englanniksi sen on julkaissut Viz.

(ANN)

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

8 kommenttia. Lisää kommentti...

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Toimisikohan tuon jenkki versio?

Nekokami

Pisteet: +2

Nekokami sanoi:

No tällä ny on suurempia mahdollisuuksia onnistua, kun jollain DBZ:lla tai vastaavalla. Kun jo alkujaankin miljöönä on Eurooppa. 🙂
Varovaisen toiveikkaana lisäuutisia odotellen.
HBO vakuutti kyllä ainakin allekirjoittaneen Game of Thronesin kahdella ekalla kaudella. Ja vaikkei Moster nyt mikään verrokki ole, niin tästä voi todella tulla jotain. Muutakin kuin floppi.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Kunhan eivät siirrä miljöötä Saksasta Amerikkaan, tämä voisi olla ihan mielenkiintoinen tapaus.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Jos miljöö vaihtuu, niin toivottavasti hahmojen nimet ja tarina pysyvät suunileen samana.

Mutte kutten on todettu, mistään ei tule hyvää elokuvaa/tv-sarjaa suoralla kopiomalla alkuperäistä, että vaikka nimet, hahmot ja miljöö olisi samanlaisia, niin muutoksia on yksinkertaisesti pakko tehdä.

Siiri-chan

Pisteet: 0

Siiri-chan sanoi:

Kuulostaa ihan kivalta idealta, mutta ei sittenkään ihan minun sarjaltani kuulosta…

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Sarjan juoni ja mysteerin takana olevat tekijät liittyvät niin olennaisesti Saksan ja lähialueen historiaan, etten tajua, miten tämän saisi sovitettua siirtämällä tapahtumat jonnekin muualle. Samalla pitäisi laittaa koko alkuasetelma uusiksi ja ottaa alkuperäisteoksesta vain perusidea.

En sitten tiedä, kumpi olisi parempi vaihtoehto – yllä oleva vai se, että japanilaisen Tenman tilalle laitetaankin amerikkalainen päähenkilö selvittämään Euroopan ongelmia.

Ilzor

Pisteet: 0

Ilzor sanoi:

Odotan innolla, jos tämä nyt ikinä toteutuukaan. Mielenkiintoista nähdä kuinka sarja amerikkalaistetaan, eli lisätään tissejä ja väkivaltaa HBO:n tapaan. Muistaakseni Monsterissa ei fanserviceä nimittäin ollut kovinkaan paljoa…

Jotenkin tuntuu, että projektille käy samoin kuten James Cameronin Gunnm- elokuvalle…

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Olisi tosi mahtavaa nähdä se. Pelkään vain, että se on aivan erilainen, kuin manga. Olen katsonut animen ja se oli hyvä. Pidin erityisesti Johanista. Hän oli vain mahtava, vaikka olikin murhaaja. Tapa jolla hän teki sen oli jotain erityistä. Enpä ole vielä tullut missään muussa vastaan, että murhaaja saa uhrinsa täysin hulluuden partaalle pelkällä sanan voimalla. Hyvin erityinen sarja. Toivon, että tekijät olisivat edes jollakin lailla uskollisia mangalle/animelle. Sijoittuis ainaki saksaan eikä amerikkaan.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.