Production I.G rahoittaa animea Kickstarterilla

Production I.G rahoittaa animea Kickstarterilla

Tsubasa Kirjoittanut 19.10.2012 Petteri Uusitalo

Animestudio Production I.G on perustanut Kickstarter-projektin tuottaakseen animaatiolyhytelokuvan nimeltä Kick-Heart. Animen tulee ohjaamaan Masaaki Yuasa (Mind Game, Kaiba, The Tatami Galaxy).

Projekti on kerännyt toistaiseksi 1700 tukijalla jo yli kaksi kolmasosaa 150 000 dollarin tavoitteestaan, joten se tulee hyvin todennäköisesti saamaan rahoituksensa kasaan. Rahoituksen täyttymisen takaraja on 31. lokakuuta, ja valmista aiotaan saada huhtikuuhun 2013 mennessä.

Tarina on S/M-henkinen rakkaustarina kahden vapaapainijan välillä, joilla molemmilla on synkeä salaisuus. Kaiken kansan rakastama menestynyt vapaapainija Romeo on on salaa masokisti. Sadistiselle Julietille taas painikehä on salainen kaksoiselämä ja pakotie hänen oikeasta elämästään nunnana.

Produktiossa lienee mukana joku, joka on seurannut joukkorahoituskuvioita jo pitemmän aikaa, sillä Kickstarter-kampanja on toteutettu kaikkien taiteen sääntöjen mukaan. Erilaisia tukijavaihtoehtoja on lukuisia, ja eri muodoissa julkaistavan teoksen lisäksi niistä jokainen sisältää kasoittain erilaisia oheistuotteita. 10 000 dollarin kalleimman vaihtoehdon valitsijat saavat lisäksi matkan ja majoituksen Tokioon, yksityiskierroksen studiolla ja illallisen tuotantotiimin kanssa.

Päivityksiä ja kuvia tuotannon etenemisestä on julkaistu säännöllisesti ja hyvällä englannilla, ja tuotantotiimi esiintyy myös useassa englanniksi tekstitetyssä haastatteluvideossa. Yhdellä niistä I.G:n toimitusjohtaja Mitsuhisa Ishikawa kertoo, että studio haluaisi palata takaisin juurilleen tekemään taiteellista ja kunnianhimoista animaatiota välittämättä kaupallisuuden ja massamarkkinoiden vaatimuksista. Tähän he näkevät joukkorahoituksen loistavana uutena välineenä.

Kymmenminuuttinen animaatiopätkä itsessään tuskin tulee sytyttämään animefandomia liekkeihin. Se on kuitenkin otettu vastaan innovatiivisena lupauksena tulevaisuudesta, ja jo idea kaikkien maiden animenjulkaisuteollisuuksien ohittamisesta kokonaan on saanut tukijat innostumaan. Projekti onkin selvästi suunnattu länsimaisille animefaneille: suurin osa sen Kickstarter-tukijoista on amerikkalaisia, ja joukossa on vain muutama japanilainen.

Studio on sitoutunut tekemään projektista kokopitkän elokuvan, jos rahamäärä nousee miljoonaan dollariin asti. Sinne asti tuskin päästään, mutta tämä projekti tuskin myöskään jää I.G:n viimeiseksi joukkorahoitusprojektiksi.

500 dollarin tukijoita projektilla on toistaiseksi 22.

Tuoreimmat uutiset

Numero 6/2017 ilmestynyt 20.10.2017 14:00
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2017 ilmestynyt 01.08.2017 18:14
Kaupoissa perjantaina
Numero 4/2017 ilmestynyt 08.06.2017 16:28
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2017 ilmestynyt 27.04.2017 14:19
Kaupoissa perjantaina
Anime-lehti järjestää ennakkonäytöksen Your Name -elokuvasta 07.04.2017 18:47
Helsingissä 20. huhtikuuta

Yksi kommentti. Lisää kommentti...

Nekokami

Pisteet: +2

Nekokami sanoi:

Ei ollenkaan hassumpi idea. Kickstarter on muutenkin osoittanut ”kyntensä” erityisesti pelipuolella, joten tuo on ihan luontevaa jatkoa.
Eikä tuo miljoonan tavoite ole lainkaan utopistinen, varsinkin kun saadaan tietoa näistäkin projekteista etenemään.
Pelien puolella em. Project Eternity keräsi lähes nelinkertaisesti alkuperäisen 1,1 miljoonan tavoitteensa.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.