Skannisivusto One Manga sulkeutuu

Skannisivusto One Manga sulkeutuu

Tsubasa Kirjoittanut 27.07.2010 Petteri Uusitalo

Fanikäännettyä mangaa luettavaksi tarjoava sivusto One Manga ilmoitti torstaina poistavansa netistä kaikki mangaskanlaationsa.

Syyksi sivuston ylläpito ilmoitti kustantajien viime aikoina tekemät toimet, jotka kertovat niiden muuttuneesta asenteesta laittomien mangakäännösten suhteen. Sivusto ilmoittaa, että mangat poistetaan asteittain, ja että koko sivusto on luultavasti tyhjennetty niistä tämän viikon alkupuoliskolla.

Aiemmin myös Manga Fox-sivusto on poistanut valikoimastaan satoja Pohjois-Amerikassa julkaistuja sarjoja, MangaHelpers puolestaan kaikki.

onemanga_big

Lähde: One Manga

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

15 kommenttia. Lisää kommentti...

ThunderBeer

Pisteet: +3

ThunderBeer sanoi:

Oh, that sucks. Ite kun seurasin One Mangalta paria järjettömän pitkää sarjaa…

DragonGirl

Pisteet: +5

DragonGirl sanoi:

Omasta mielestäni tämä on vain hyvä asia. Ymmärrän kyllä, että joitakin tämä ketuttaa varmasti ihan tarpeeksi, mutta minusta on oikein, että ihmiset ostaisivat mangaa. Näin sen tekijätkin saisivat leipää pöytään.

Vierailija

Pisteet: -2

Vierailija sanoi:

Yeah, right. Mistä sitten One Piecen chapterit..?

Vierailija

Pisteet: -1

Vierailija sanoi:

Itteä ärsyttää tossa eniten et mistä saan klassikot joitten saatavus on surkeeta kirjoina ettei saa koko sarjaa kasaan. Näitä jotain mitä oon kattellut et vois ostaa niin netissäkin hemmetin vaikee tilata tai sit maksaa maltaita. Sit on ne klassikot joita oon ees käännetty millekkään kielelle.

mangafani1

Pisteet: +2

mangafani1 sanoi:

Minusta tämä on jossain määrin epäreilua, sillä useat ostavat mangaa kaupoista vasta sen jälkeen kun ovat kunnolla siihen tutustuneet (esimerkiksi minä.) Olen lukenut mm. Bleachia, Narutoa, D. Gray-mania ja monia muita sarjoja etukäteen fanikäänönksinä netistä ja sen perusteella arvellut mitä sarjoja haluan lukea, ja tämän jälkeen ostanut mangat nettikaupasta, tai ihan kaupan hyllyltä. Ja esimerkiksi suomessa voi olla mahdoton hankkia joitain tiettyjä sarjoja mitä voisi netistä lukea.

Vierailija

Pisteet: +1

Vierailija sanoi:

Ei se maailma vielä tähän kaadu.
Netistä löytyy paljon parempiakin sivuja mangan lukukemiseen. Ja vaikka nekin poistettaisiin, tulee niitä todennäköisesti uusia tilalle.

Olen kyllä samaa mieltä siitä että, jos jokin manga josta pidät on saatavilla kaupassa. osta sitä.

Tsubasa

Pisteet: +2

Tsubasa sanoi:

Kannattaa muistaa että One Manga on vain skannien *lukusivusto.* Ei se itse koskaan tuottanut yhtään skanneja, keräsi niitä vain yhteen paikkaan ja veteli mainostuloja sekä mangantekijöiden että fanikääntäjien työllä.

Kaikki One Mangan valikoimista löytyneet skannit tulevat kyllä jatkossakin löytymään vähintään kunkin skannaustiimin omilta nettisivuilta. Jos asia huolestuttaa, kannattaa saman tien katsoa minkäniminen tiimi lukemaasi mangaa on skannannut.

Vierailija

Pisteet: -1

Vierailija sanoi:

Kyllä sitä ennenkin on ilman onemangaa ja muita lukusivustoja pärjätty. Pitää vissiin vaan totutella taas käyttämään CDisplayta.

I am

Pisteet: +2

I am sanoi:

Itse odottelen että viimeinkin julkaistaisiin se maksullinen mangan luku sivusto mistä voisi käydä lukemassa mangaa hiukan halvemmalla kuin pokkarin tilaamalla/ostamalla. Kaiken järjen mukaan kun hinnasta tippuisi pois painokustannukset sun muut käsittelykulut.

Tulevaisuus näyttää mitä tuleman pitää, mutta toivon tosiaan hartaasti että harrastus lähtisi ns ”laillisempaan” suuntaan.

mochijapan

Pisteet: +1

mochijapan sanoi:

One Manga on minusta paras manga-skanni sivu, ja tämä harmittaa paljon. One Mangan kautta olen tutustunut D.Gray-maniin (ja kerään myös kyseistä sarjaa) ja nyt yritän nopeasti lukaista Zombie Powderin, kun sitä ei edes Fantsusta saa… One Mangan avulla on helppo tutustua sarjoihin kunnolla ja sitten ostaa.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

One manga sivua ei pitäisi mielestäni ollenkaan lopettaa, vaikka olen kyllä ostanut kaikki manga kirjani itse.

J-RockNyappyAnC

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

että ärsyttää. Itsellä hyllyssä ny on rapeat 300 mangaa joista ainakin puolet luin ensin netistä ja sitten hyllyyn ostin. On fantasiapelienkin valikoimasta suoraan poistunut jotkut sarjat ja yksi lempisarjoistani on tässä vuoden ajan luvannut ilmestyä kauppaan ”noin kahden viikon kuluttua”. Rukoilen nyt sitten mangafoxin puolesta.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

One Mangan avulla tutustuin niin moneen mahtavaan sarjaan joiden pokkareita on jo rutkasti hyllyssä ja joihin en varmasti olisi fantsussa 5 min ajan vuodessa tutustua. Nyt harmittaa. 🙁

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Mistäs sitä nyt sitten lukee jotain sarjaa, jota ei myydä Amerikassa eikä täällä Suomessa? Oi että tätä maailmaa, ymmärrän kyllä~ Bleachia oli mukava seurata, kun ei itse jaksa ostaa niitä pokkareina ja kun rahaa ei riitä ihan jokaiseen sarjaan yms.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

aioin lukea detroit metal cityn tuolta ku ei fantsu olis myyny mulle kummiskaa
..kerkisin lukee tosi vähän
prkl

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.