Kustantajat yhdistyvät mangapiratismia vastaan

Kustantajat yhdistyvät mangapiratismia vastaan

Tsubasa Kirjoittanut 19.06.2010 Petteri Uusitalo

Yhteensä 42 japanilaista ja yhdysvaltalaista mangakustantajaa ovat muodostaneet yhteistyöelimen taistellakseen netissä levitettäviä fanikäännöksiä vastaan.

Yhteistyöelin aikoo taistella erityisesti fanikäännöksiä netissä luettavaksi tarjoavia sivustoja vastaan, jotka ”hostaavat tuhansia piraatoituja mangasarjoja, keräten tuloja mainoksin ja/tai jäsenmaksuin tekijöiden kustannuksella samalla kun kaivavat maata ulkomaisten lisensointimahdollisuuksien alta ja laittomasti kannibalisoivat myyntiä.” Yhteistyöelin aikoo uhata oikeustoimilla 30 nimeltä mainitsematonta tällaista sivustoa.

Viz Median tiedotteen mukaan koalititioon kuuluvat Square Enix, Viz Media, Tokyopop, Vertical, Tuttle-Mori Agency, Yen Press ja japanilaisen Digital Comic Associationin jäsenet Akane Shinsha, Akita Shoten, ASCII Media Works, East Press, Ichijinsha, Enterbrain, Okura Shuppan, Ohzora Shuppan, Gakken, Kadokawa Shoten, Gentoosha Comics, Kodansha, Jitsugyo No Nihonsha, Shueisha, Junet, Shogakukan, Shogakukan Shueisha Production, Shodensha, Shonen Gahosha, Shinshokan, Shinchosha, Take Shobo, Tatsumi Shuppan, Tokuma Shoten, Nihon Bungeisha, Hakusensha, Fujimi Shobo, Fusosha, Futabasha, France Shoin, Bunkasha, Hobunsha, Magazine House, Media Factory, Leed sha sekä Libre Shuppan.

Lähde: Publishers Weekly

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

3 kommenttia. Lisää kommentti...

MariChan

Pisteet: +1

MariChan sanoi:

Tuntuu kyllä siltä, että mitä on kerran nettiin laittanut, se tulee myös aina siellä olemaan. Se on eri asia, kuinka helposti sitä löytää. Mutta nettiin ladatut fanikäännökset ovat ja pysyvät, valitettavasti.

Tsubasa

Pisteet: 0

Tsubasa sanoi:

Kenties. Mutta kyllä tämänkin vaikutukset näkyvät jo… Mangafoxista on lähtenyt jo yli 300 sarjaa, ja laillisia vaihtoehtojakin on alettu jo puuhata.

Vierailija

Pisteet: -2

Vierailija sanoi:

En olis löytänyt mangaa jos ei olisi noita nettiversioita en olis ees ostanut mitään jos en olisi päässyt kunnolla netissä lukeen. Jos jotain toimivaa halutaan ettei laiteta nettiin niin tehkään samanlailla kuin Rinne kanssa on tehty. Et tulee vissiin samana päivänä nettiin englannin kielisenä kuin japanissa ilmestyy. Ja sit on tietysti se kaikista tärkein vaihto ehto hintoja alaspäin välistä vetjäjille vähemmän rahaa.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.