Hetalian TV-esitys peruttu

Hetalian TV-esitys peruttu

Tsubasa Kirjoittanut 16.01.2009 Petteri Uusitalo

KIDS STATION -TV-kanava on ilmoittanut peruvansa Hetalia Axis Powers -animen esityksensä vedoten ”erinäisiin syihin.” Sarjan kotisivuilla kuitenkin luvataan, että sarja tullaan näkemään netissä Animate.tv -palvelun ja kännyköiden kautta Animatemobile.net -palvelun kautta viikoittain.

Koska sarjan tuottajiin kuuluva KIDS STATION oli ainoa kanava jolla sarjaa oli tarkoitus esittää ei sitä kuitenkaan näin ollen tulla näkemään TV:ssä lainkaan.

Hetalia on nostattanut viime viikkoina kohua Koreassa paikallisen vastustuksen vuoksi. Animesarjan peruuttamista vaativassa nettiadressissa Daum-portaalissa on tällä hetkellä yli 16 000 vahvistamatonta nimeä.

Hideakazu Himeruyan ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikaisten valtioiden suhteista kertovaa nettimangaa on myyty painettuna jo 500 000 kappaletta, ja se on muodostunut valtavaksi kultti-ilmiöksi. Sarjassa valtiot ovat enemmän tai vähemmän stereotypioita omista kansallisuuksistaan – Ranska nudisteileva ja flirttaileva, Italia pelkuri, Japani nationalistinen ja seppukualtis, Valko-Venäjä isoveljensä Venäjän pelottava fanityttö, Suomi viinaanmenevä – ja Korea esitetään veljiään Kiinaa ja Japania seksuaalisesti ahdistelevana, ärsyttävänä virnuilijana.

Lähde: ANN

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

4 kommenttia. Lisää kommentti...

Dragonlurker

Pisteet: +5

Dragonlurker sanoi:

Taitavat vähän adressiin kirjoittajat liioitella. Se nyt kuitenkin on huumoria/parodiaa….
Mutta pakko kysyä, onko Suomi oikeasti viinaanmenevä? Olen jonkun verran Hetaliaa seurannut enkä koskaan ole nähnyt sitä juomassa, Vielä vähemmän humalassa…. Hahmoesittelyissä mainitaan koskenkorva, juu, mutta Suomi ei näytä silti juovan. Ennemminkin syö salmiakkia.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Suomi ei kyllä ole mikään viinaanmenevä. Animessa sitä ei kyllä näytetä kertaakaan juomassa, eikä stripeissäkään. Ehkä se on vain joku stereotypialisä tms. koska itse en kyllä osaisi kuvitella Tinon kaltaista hahmoa juomassa missään.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Aikas paljon liioittelevat, minusta varsinkaan Korea ei ole mikään veljiään seksuaalisesti ahdisteleva ärsyttävä virnuilija. Pikemminkin iloinen ja energinen isoveli-tyyppi. Koreaahan ei ole edes näytetty koko animessa (paitsi vilaukselta).
Pidän hahmoista todella paljon, eikä niillä ole tuollaisia vääristeltyjä huonoja puolia.

Vierailija

Pisteet: 0

Vierailija sanoi:

Suoraan sanottuna aika kuusesta nuo perusteet. Toki sarjassa nyt on vähän sitä sun tätä, mutta eiköhän pahempaakin olla TV’ssä näytetty. Ja Korealla on oma luonteensa, mutta se on kuitenkin vain huumoria, ei pitäisi noin vakavasti ottaa asioita.

Ja Suomi on kyllä mangassa nähty joskus juomassa siinä missä muutkin Euroopan maat. Ei mielestäni ole kuitenkaan muita Euroopan maita sen kummemmin suurempi ”juoppo”.

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.