Koreassa vastustetaan Hetaliaa

Koreassa vastustetaan Hetaliaa

Tsubasa Kirjoittanut 14.01.2009 Petteri Uusitalo

Joukko korealaisia protestoijia vaatii animesarja Hetalia Axis Powersin peruuttamista. Yomiuri Shimbunin tiistaisen artikkelin mukaan erääseen 25.1. alkavaa animesarjaa vastustavaan nettiadressiin on kerätty jo 10 000 nimeä.

On kuitenkin kyseenalaista missä määrin neutraalisti asiasta ensimmäisenä uutisoineen DC Newsin voi sanoa kertovan asiasta kun otetaan huomioon sen oikeistolainen linja ja vitsiruudun jättäminen pois esimerkkinä julkaistuista stripeistä, jolloin ne irtoavat humoristisesta kontekstistaan. Mitä ilmeisimmin kyseessä ei ole niin universaalista vastustuksesta kuin sivusto antaa ymmärtää, etenkään jos ottaa huomioon artikkelin lukuisat huvittuneet lukijakommentit.

Tästä huolimatta animesarjan tuottajiin kuuluva, öisin myös vanhemman kohdeyleisön animea esittävä TV-kanava KIDS STATION on ilmoittanut, että Korea ei tule esiintymään animeversiossa. Korea löytyy kuitenkin edelleen sarjan nettisivujen hahmoprofiilien joukosta, joten mitä ilmeisimmin kyseessä on varsin viimeaikainen päätös.

Hideakazu Himeruyan ensimmäisen ja toisen maailmansodan aikaisten valtioiden suhteista kertovaa nettimangaa on myyty painettuna jo 500 000 kappaletta, ja se on muodostunut valtavaksi kultti-ilmiöksi. Sarjassa valtiot ovat enemmän tai vähemmän stereotypioita omista kansallisuuksistaan – Ranska nudisteileva ja flirttaileva, Italia pelkuri, Japani nationalistinen ja seppukualtis, Valko-Venäjä isoveljensä Venäjän pelottava fanityttö, Suomi viinaanmenevä – ja Korea esitetään veljiään Kiinaa ja Japania seksuaalisesti ahdistelevana, ärsyttävänä virnuilijana.

Lähteet: ANN, Yomiuri Shimbun

Tuoreimmat uutiset

Numero 1/2019 ilmestynyt 13.02.2019 18:22
Kaupoissa perjantaina
Numero 6/2018 ilmestynyt 19.12.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 5/2018 ilmestynyt 12.10.2018 13:57
Kaupoissa tänään
Numero 4/2018 ilmestynyt 16.08.2018 14:44
Kaupoissa perjantaina
Numero 3/2018 ilmestynyt 15.06.2018 13:42
Kaupoissa tänään

Ei yhtään kommenttia. Lisää kommentti...

Lisää kommentti

Kommentti jätetään anonyyminä. Jos sinulla on tunnus, kirjaudu sisään ennen kommentin jättämistä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.